Oncelikle bilgisayara bagladiginda bir hata veriyor mu ? Oyle ilk gittigin serviste cakma bir programla check etmekten bahsetmiyorum. VW VAG olacak yani program full olacak herseyi gorebiliyor olacak.
Birkac alman forumlarini inceledim. Google translate ile v.s cevirebilip anlayabildigim kadariyla olasi sebepler sunlar:* Yağ seviyesi
* Yağ sensörü (degistirip denedim yine olmadi demissin onu taktigin soket v.s herneyse temizlemeyi deneyebilirsin ya da orjinal parca dene olmadi bir arkadasin aracindan takip denenebilir)
* Yağ sıcaklığını gönderen veri ile yağ seviyesi tespiti çakışması gibi bisiden bahsetmisler.
* Yine sanirsam malum almanca yok uzun omurlu yaglarda yasanabiliyormus bu sıkıntı yani 30.000km giden yaglar.
* Yağ sensörünün orada elektrik konnektöründe sıkıntı olabilirmis.
* Asagidaki resimdeki contanın da kesinlikle degistirilmesi gerektigini soylemis biri
* Sensor degistirince yagin tekrar degistirilmesi diye birsey soz konusu degilmis ama olur mu olur bunu da degerlendirmek lazim
* Biri "sarj basınç sensoru" gibi bisiyden bahsetmis o da kafasini karistirabiliyormus.
* Sanirsam sensorun orjinali "Hella" Ölsensor marka olarak.
* Senin aracinda dizel ise sanirsam resimdeki dizel, biri turbo ile alakali bisi de yazmis ama anlamadim tam.
* Yag sicakligi sensoru demis biri kac tane sensor var ki acaba bende bilmiyorum.
* Forumlarda biri 46€ ya, biri de 65€ a bu sorunu cozmus.
* Biri hatalı kodlama demis.
* Biri de Arızalı kablolama demis.
Bir de yol bilgisayarini sifirlamayi da denedin mi ? Aku kutup basi v.s sokmussun gerci ama. Bence bu islemi yapmadiysan bir yap bosuna da akusuz birakma araci sanirsam onla alakali bisi degil.
Aku takiliyken careler bulmaya calis
Su service yazisini silme islemini de yap gitsin bakalim bir.
Bu linki cok dikkatli incele eger incelemediysen tabi.
http://www.t4-wiki.de/wiki/Geber_G266_(Ölstand/Öltemperatur)#St.C3.B6rungenSigorta kontrolu icin de tavsiyem. Elektronik kisim ile ilgili olanlari kapakta sanirsam gosteriyordu acilan panelin arka kapaginda. O sigortalari cikar ve biraz temizle zimpara v.s ile tekrar tak.
Arkadasin golfte ABS lambasi yakip duruyordu kafasina gore. Servise goturduk orada yanmadi filan arac bizi yalanci cikardi. Neyse servis bi 30dk gezdi ve onlarda da yandi sonra teshisleri suydu. Tam akunun uzerinde olan 3 adet sigortadan birinde temassizlik vardi temizlediler taktilar o gunden beri duzeldi arac. ABS uyarisi v.s