Adamim, sanirsam almanlar bu sebeple birkac forumda israrla yaglari tartismislar. Dedigim gibi google translate cevirisinine guvenerekten. Diyorlar ki : uzun omurlu yaglarda bu hata cikabiliyormus, herhalde kalitesiz yaglarda yasanabilen bir sikinti demek istiyorlar. Castrol mesela daha 2 hafta once biliyorsun yagi degistirdim Bursa`da. Yetkili servis olmasa da yine VW servisi. Oranin sahibi dedi ki :
Bi ara bizden yag almaz oldular getiriyorlar yaglari degistirir misiniz die soruyorlar bizde degistiriyoruz dedi. Nereden kaca aldiklarini sorduk dedi bizim satis fiyatimizin cok cok alti bir fiyat. Neyse bunlar CASTROL`u ariyor diyor ki nasil siz bize bu fiyata veriyorsunuz da musterilerimiz su fiyata aliyor diye. CASTROL `den bir yetkili geliyor o kisiyi cagiralim ve tekrar yag aldiralim diyorlar. Veriyorlar parasini cocuk gidiyor yagi aliyor aldigi yeri v.s ogreniyorlar tabi. Gelen yagi labratuvara gonderiyorlar ve sonuc rezelat bildigin traktor motoru yagi herhalde
15W60 mi neymis yag o tarz bisi. Yani ya kacak sahte yag denk geliyor diyor ya da boyle asiri kalitesiz ve kalin yag filan. Bu demek degil ki tum CASTROller sahte v.s kotu ama sık yasanmis bir olay bunu belirtmek istedim.
Konuyu suraya bagliyayim : 0W40 Mobil 1 ESP e gectim. Sonrasinda da yaklasik 1.000km yol gectim. Halen yag cubugunu kaldirip baktigimda yag oyle siyah degil de acik renkli ilginc. Onceki 10W40 lar hep simsiyah olurdu cok koyu renkli olurdu. Bu yag halen koyu renge burunmedi halen biraz acik renkli. Sanirsam kaliteli yag boyle oluyor
Degisimde babamda onceki eski yagin atilmasi icin elinden geleni yapti.
* Tum yagi suzduk.
* Sonra yarim litre 10W40 vardi onu da doktuk kalan pislik yag v.s onlari cikarsin diye.
* Sonra arabanin karter tapasi acikken calistiriyormus gibi yapti araci hemen kapatti 3 kez yapti bu islemi altan atti eski yagi v.s puskurttu ilginc yontem
Ben tirstim bisi olur die ama olmaz cok yaptim bu islemi dedi. Zaten calismiyor arac tık tık bisi yaptiriyor sadece.
Rica etsek, hangi yagi kullandigini ve ne zaman degistirdigini v.s soylersen ona gore yoruımlayalim bizde.