ibrahim bey yardım istemişsiniz edelim öncelikle şunu sorayım klimanız dijital (climatronic) mi? Bizim araçlarda bazı sensörler birbirine bağlı çalıyor mesela maf sensörünü çıkardığınız zaman lambda sensörüde hata verir çünkü yakıt karışımı çok zengin olur ve araç uyarı verir sizdede sanıyorum bunun gibi bir durum var.
Sizde hata kalıcı değil çukura girme gibi belirli durumlarda ortaya çıkıyor dolayısıyla ben olsam gevşek bir bağlantıdan şüphelenirim ve sizin sorununuzda klima basınç sensörü birçok kişide yağ sensörü hatasına yol açıyor. bu nedenle resimdeki sensörün bağlantıları kontrol edin öncelikle. Aynı zamanda klima gazının azalması da klima basınç sensörünü tetikleyebilir ancak dediğim gibi bu sensörün soktini kontrol edin kirlenme vs gibi bir durum söz konusu olaiblir. Gerekirse sensörü değiştirin pahalı bir parça değil zaten eğer hatalı ise klima kompresörü gibi en az 500-600 liralık bir masraf da çıkarabilir başınıza ki bu daha kötü olur. Bu sensörü ve kablo bağlantısını kontrol ettikten sonra 5 numaralı sigortayı değiştirin (sigortada da hata olabilir) sigortada gevşeklik varsa uçlarını hafif bükerek tekrar takın hata kodunu silin ve takrar deneyin. Yeni taktırdığınız sensörün orjinal olmaması da bazen hatalar yaratabilir.
Not : Klima basınç sensörünü direkt sökmeyin hatta hiç sökmeyin sadece bağlantı soketini kontrol edin. RESİMDEKİ 5 NUMARA. Klimada çalışmama gibi bir durum varsa şu anda klima gazının düşük olduğu için sistem kendini kapatır ancak sensör bozuk ve klima çalışıyor fakat yeterli soğutma yapmıyorsa o zaman AC sensörü kesinlikle hatalıdır. En azından bir deneyin derim.