Herkese hayırlı geceler.
Hemen konuya geçeyim. 3 ay kadar önce akşam tenha bir yolda 60-70 km ile ilerlerken belli belirsiz bir vınlama sesi hissettim. Oldukça pimpirikli ya da titiz biri olduğum için ilerleyen günlerde aracı tüm vites ve hızlarda denemeye başladım ve evet ses vardı. Doğruca özel servisimin yolunu tuttum. Ustam denemeye çıktı. Ses 60 km civarı belli belirsiz gelmeye başlarken en net 110 km civarı duyuluyordu. Çok tatlı ve ince bir uğuldama ya da vınlama gibi ve eğer dikkat edilirse duyulan bir ses ,bazı arkadaşlarımı bindirip sesi dinlettiğimde sesi duyduğunu söyleyen de oldu duymadığını söyleyen de ama ben sesi çok net duyuyorum. Ustam porya bilyalarından olduğunu söyledi. Dün itibariyle ön iki porya bilyasını orjinali ile değiştirdik. Ancak korktuğum başıma geldi ve ses kesmedi. Ustam şanzıman dışında ön düzen ve alt takımdan ses yapabilecek herhangi bir hatanın ya da arızanın olmadığını söyledi ve canım çok fena sıkıldı. Çünkü golfümü el bebe gül bebe kullanıyordum ve 42 000 km de aldığım aracım şu an 58 000 km de özellikle bu km de bu sesin ortaya çıkması canımı çok sıktı. Ses 100-110 km gibi hızlarda hem viteste hem de boşta geliyor. Ustam şanzımanın açılmasının ,incelenmesinin ve şanzımana yapılacak bir müdahalenin minimum 400-450 tl gibi bir rakamdan başlayacağını söyledi.
Şimdi buradan siz tecrübeli ve bilgili dostlara soruyorum ne yapmalıyım?
İlgilenen ve paylaşımda bulunan herkese teşekkürler...