EVOLUTION 900 SXR 5W40 Motor üreticilerinin yağ değişim sürelerini uzatma beklentisini karşılamak
üzere tasarlanmıştır. Uluslararası Onaylar
Üretici Onayları
• ACEA : A3/ B4
• API : SM /CF • RENAULT: RN0710, RN0700 : benzinli, benzinli turbo araçlarda, partikül
filtresiz dizeller, 2.2 dCi DPF Viskozite @ 40 °C ASTM D 445 mm2
/s 90
Viskozite @ 100 °C ASTM 445 mm2
/s 14,7
Üretici onayları kısmındaki şartnamelerin vw deki karşılığı 502.00 olması lazım, yani sadece reno 0710-0700 değil, reno nun üzerine basarak söylenmiş, bu da 'bakın sizin reno marka aracınız için özel yağ yaptık bunu kullanın' demektir yani satış stratejisi.
elf 5-30 full tech e gelince
Uluslararası şartnameler
ACEA: C4, C3 performansını da karşılar Üretici onayları RN0720: Renault Dizel partikül filtreli ( 2.2 dCi hariç) Uzun yağ değişim aralıkları
Yağ tüketimin azaltılması
Uzun ömürlü performans
Yağ değişim aralığını uzatmak için tasarlanmıştır.
Yağ değişim aralığı 30.000 km’ye
kadar çıkmaktadır. Sentetik baz yağların düşük uçuculuk özelliği sayesinde, yağ tüketimini azaltır.
Üstün oksidasyona karşı dayanımı sayesinde,
motor üreticilerinin en zorlu uzatılmış yağ
değişim gereksinimlerini sağlar Viskozite @ 40 °C ASTM D 445 mm2/s 72,8
Viskozite @ 100 °C ASTM D 445 mm2/s 12,2
evolution 5-40 tam sentetik ve moligraftan biraz daha pahalı, moligrafın tam sentetik olup olmadığını bilmiyorum.
full tech 5-30 ise teknik detaylarından görüleceği üzere daha kaliteli ve gelişmiş tam sentetik yağ ve uluslararası şartnamelerin karşılığı, vw de 504.00 seviyesinde olduğunu biliyorum (ACEA: C4, C3 performansını da karşılar) gerçi teknik bilgilerde sizin bilgi kaynaklarına ulaşmanız daha kolay, uluslararası yağ şartnamelerinin vw deki karşılığını yayınlayabilirseniz daha iyi olur mesela, bir de internette o kadar araştırdım bulamadım, 1.6 aee motorun yağ basıncı bar cinsinden yada psi cinsinden motor tam sıcakken rolantide ne olmalı, 2000 devirde ne olmalı ve maksimum yağ basıncı ne olmalı, yağ pompası tahliye valfi kaç barda açmalı ve kaç barda sabitlemeli, bulabilirseniz ve yayınlayabilirseniz çok faydalı olacak, kronik bir keşmekeşi aydıtlatmış olacağız bu bilgiler ışığında