Gönderen Konu: rolantideki titremeyi kesemedim  (Okunma sayısı 2246 defa)

Çevrimdışı aka_be

• Profili Görüntüle
rolantideki titremeyi kesemedim
« : 14 Ağustos 2014, 15:45:36 »
rolantide ki dalgalanma boğaz kelebeğinden dedi usta bendeki kelebek yan sanayiymiş bende cıkma orjinal buldum güzelce temizletip taktırdım ve adaptasyon yaptırdım azaldı ama kesmedi ve gaz pedali sertliği arttı sorun boğaz kelebeğinden mi?
yada başka ne olabilir yardım edermisiniz?
teşekkürler

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
Ynt: rolantideki titremeyi kesemedim
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2014, 16:49:06 »
sıfır kelebek al tak eğer sorun çözülürse kelebektendir.adaptasyon falan hikaye bence.birde map sensöründen olduğunu biliyorum.

MAP sensörü basınç durumuna göre silindirlere hava giriş miktarını ECU ye bildiren bir sensördür. Bozulmasında ilk etki edeceği konu yakıt artışıdır. Diğer konular, aracın hızlanmasında problem, güç kaybı vs. dir. Aslında, potansiyometre, lamda sensörü ve MAP sensörünün görünür etkileri çoğunlukla aynıdır. Yakıt, fazlalığı , güçten düşme vs. Aracın sorunsuz çalışması için bu üç sensörün ve ilave olarak krank sensörünün düzgün çalışması gerek. (aslında her şeyin düzgün çalışması gerek ama cihaza bağlanma imkanınız yoksa bu sensör hatalarının tespit edilebilmesi çok zor). Bu yüzden, bizim arabalardaki arızanın nereden kaynaklandığını ustaların büyük çoğunluğu bulamaz.