Bayramda filtre ve yağ değişiminden sonra eksik kalan bakımları tamamladım.
Boğaz kelebeğini Teroson marka balata temizleme spreyi ile temizledim. Çok etkili bir sprey, tam bu işler için, fiyatı da uygun. Temizlerken kesinlikle daha basit temizleyiciler kullanılmasını tavsiye etmem çünkü benden önce iyi temizlik yapmayan ustalardan dolayı bazı kirler kurum bağlamış, zor temizledim. Özellikle kelebeğin yanında bulunan iki tane ince hortum girişinin içi çok kötüydü, kulak çubukları yardımıyla güzel temizlendi.
Hava filtre kutusunu Sonax motor temizleyici sprey kullanarak temizledim. Etkili temizleyen ve ardından güzel bir parlaklık bırakan bir ürün.
Son olarak filtre kutusunu ve boğaz kelebeğini takmadan motoru temizleyeyim dedim. Büyük ihtimalle 14 yıl boyunca hiç temizlik görmemiş. Zor kirleri önce balata spreyi ile sonra motor temizleyici sprey sıkarak ve mikrofiber bez ile silerek temizledim. Bezi de yanımda bulundurduğum bulaşık deterjanlı suya batırarak temizleye temizleye kullandım. Son olarak da Çin malı kabloyla bağlayıp adaptasyon ve arıza kontrolü yaptım.
Motor temizliğini çok detaylı yapmadım, daha devam edeceğim
Eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum.
İşte fotoğraflar,
Kirli hali,
Elektronik kısmı da meraktan bir kontrol ettim,
Temizlenmiş hali,
Filtre kutusunu temizleyip, yeni filtreleri taktım,
Son olarak motor bölmesinin temizliği ve parçaların montajı,
Sitenin fotoğraf sunucusu galiba çökmüş, resimleri güncelledim.