Gönderen Konu: 2003 golf 4 pacific lutfen bi yardim..  (Okunma sayısı 6570 defa)

Çevrimdışı tyanali

• Profili Görüntüle
2003 golf 4 pacific lutfen bi yardim..
« : 21 Ağustos 2014, 12:29:28 »
Selam arkadaşlar başlıkta belirttiğim aracımı ekim 2013 de aldım ardın dan gaz taktırdım... şimdiye kadar sorunsuz bindim fakat şu an değişik bir sorunum var ve nereden kaynaklandığını bilemiyorum... Sorunum şu: Hangi viteste olursa olsun seyir halindeyken bir anda i devir saati düşüyor ve anlık 1 , 2 saniye sonra geri yükseliyor nazil anlatsam sangi vurdurmusum gibi tam tarifini yapamiyorum .sürekli değil ara ara yaşıyorum bunu ve nereden kaynaklı olabilir . yeni nigde den kayseriye geldim isiklarda 1 viteste kalkarken yapti daha sonra 3. Vitese attigimda bir daha yapti . lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Boğaz kkelebeğini filan temizlettim fark etmedi. Her kez birşey diyor. Kimisi krank devir sensoru filan ....şimdiden tesekkur ederim

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
Ynt: 2003 golf 4 pacific lutfen bi yardim..
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2014, 13:33:30 »
Selam arkadaşlar başlıkta belirttiğim aracımı ekim 2013 de aldım ardın dan gaz taktırdım... şimdiye kadar sorunsuz bindim fakat şu an değişik bir sorunum var ve nereden kaynaklandığını bilemiyorum... Sorunum şu: Hangi viteste olursa olsun seyir halindeyken bir anda i devir saati düşüyor ve anlık 1 , 2 saniye sonra geri yükseliyor nazil anlatsam sangi vurdurmusum gibi tam tarifini yapamiyorum .sürekli değil ara ara yaşıyorum bunu ve nereden kaynaklı olabilir . yeni nigde den kayseriye geldim isiklarda 1 viteste kalkarken yapti daha sonra 3. Vitese attigimda bir daha yapti . lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Boğaz kkelebeğini filan temizlettim fark etmedi. Her kez birşey diyor. Kimisi krank devir sensoru filan ....şimdiden tesekkur ederim
kardeşim 2002 sonrası araçlar EPC lidir.yani elektronik power control.gaz teli gibi bişey yoktur yani senin anlayacağın.bu nedenle pedaldaki ve kelebeğin ordaki 750 tl diye biliyorum bu cihaz arızalı olma ihtimali yüksek.yani gaz iletişimini bianlık veremiyor yani kesintiye uğruyor sonra verincede bu senin anlattığın vurdurma meydana geliyor.kelebekle felan alakası yok.boşuna temizletmişin diyecem kelebeği ancak en azından bakımını yapmış olmuşsun.rolantide çalışmasının sebebide bu.yoksa stop etmesi lazım.sorun bu cihazda başka bi yerini kurcalatma boşuna.
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2014, 16:48:29 Gönderen: dirgin »

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2014, 13:55:14 »
Akü başları zayıf takılmış olabilir öncelikle onları bi kontrol edin.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı tyanali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2014, 14:52:07 »
kardeşim 2002 sonrası araçlar EPC lidir.yani elektronik pedal sistemi.gaz teli gibi bişey yoktur yani senin anlayacağın.bu nedenle pedaldaki ve kelebeğin ordaki 750 tl diye biliyorum bu cihaz arızalı olma ihtimali yüksek.yani gaz iletişimini bianlık veremiyor yani kesintiye uğruyor sonra verincede bu senin anlattığın vurdurma meydana geliyor.kelebekle felan alakası yok.boşuna temizletmişin diyecem kelebeği ancak en azından bakımını yapmış olmuşsun.rolantide çalışmasının sebebide bu.yoksa stop etmesi lazım.sorun bu cihazda başka bi yerini kurcalatma boşuna.

Kesin bumur sizce çünkü hareket halinde ayagimi gazdan çekince boyle bir tepki vermiyor. Motor freni ile yavasliyor. Benim sorunum ornegin 3000 devirdeyim mesela bir anda 1 sn 2 sn te anca 1000  1500 devir düşüyor sonra yine 1, 2 sn iiçinde tekrar yükseliyor  . bu durumda da sanki vurdurmus gibi hissettiriyor.   

Aküde yeni ddeğiştim aaku ile ilgili olacagini zannetmiyorum. ]

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2014, 14:59:50 »
3000 devirdekene ayağın gaz pedalında değilmi?
gaz pedalında diyeceksin eeee gazı veren yada kesen malzeme hangisi? (bu alet) işte oyüzden bunun üzerine yoğunlaşacağız.
akü kutup başından olmaz çünkü araç çalışır iken kendi elektriğini kendisi üretir ve aküden sadece çalıştırma esnasında akım çeker. :tavazn:

Çevrimdışı emcayi

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf 1.6 Pasific 2004
« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2014, 16:26:35 »
tahminim sensörlerle ilgili ufak bir problem olduğu yönünde. Çünkü büyük bir sorun olsa aracın gidişimde v.s. sorunlar oluşur.
 Rölantide bu problemin oluştuğu düşünülürse boğaz kelebeği diyeceğim ya da hava emiş sistemi diyeceğim ama araç giderken bu sorun oluyorsa enjektörlere kadar yolu var.
Öncelikle ucuz şeylerin (sensörler, carbon cleaner gibi) kontrolü yapılırsa maliyet açısından da size külfet yaratmadan bence sorun çözülebilir.

Son olarak aracın benzindeki davranışınıda gözlemleyip paylaşırsanız daha sağlam bilgiye sahip olunacaktır. Benzinde de aynı sorun varsa daha detaylı kontrol gerekecektir.

İnşallah tez vakitte probleminiz çözülür.
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2014, 16:27:56 Gönderen: emcayi »

Çevrimdışı tyanali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Ağustos 2014, 19:58:56 »
@dirgin kardes gaz pedalında tabiki :)

@emcayi  işallah sorun çözülür kardeş bu gün lpg taktırdığım yere gittim sorunu anlattım krank devir sensörü dedi. öncelikle bu sensör temizleniyorsa temizletmeyi deneyeceğim olmazsa değiştirmeyi. işallah bu parçadandır sorun çünkü ucuz bir parça ...

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #7 : 21 Ağustos 2014, 20:33:50 »
3000 devirdekene ayağın gaz pedalında değilmi?
gaz pedalında diyeceksin eeee gazı veren yada kesen malzeme hangisi? (bu alet) işte oyüzden bunun üzerine yoğunlaşacağız.
akü kutup başından olmaz çünkü araç çalışır iken kendi elektriğini kendisi üretir ve aküden sadece çalıştırma esnasında akım çeker. :tavazn:
boğaz kelebeğinde kalibrasyonu kaçıksa yapıyor bu durumu ilk başlarda aracı aldığımda olmuştu araba giderken  birden kelebeği kapatıyor araba hava almayınca yığılıp kalıyordu. ama arkadaşın sorunu ondan değildir sanırsam başka bişey var  :)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2014, 21:50:05 »
@dirgin kardes gaz pedalında tabiki :)

@emcayi  işallah sorun çözülür kardeş bu gün lpg taktırdığım yere gittim sorunu anlattım krank devir sensörü dedi. öncelikle bu sensör temizleniyorsa temizletmeyi deneyeceğim olmazsa değiştirmeyi. işallah bu parçadandır sorun çünkü ucuz bir parça ...
valla arkadaş bugün bende gittim 3-4 tane kendini usta sanan insana yağseviye sensörü arızam var bi türlü cözemiyor kimse kkendince cözdüm ama bozuk yola girdiğimde tekrarayanıyor.demesinmi kkraterisöküp yyağfiltresi vvarmıştel onu temizleyecez dedi oondan değildediysemde anlatamadim sşükür kafasi Dank etti kaput swicinden badlayalim ddeğiştirmeyededi.yahu ne gerek var bensana swici direk baglayiverem dedim sustu.beyini uyutacakmıs falan fıstık. Yani krank sensörü çok mantikli gelmedi bana sen az daha dolay başkalarından akıl al.boşuna elletme.anlamıyor bu adamlar.

Çevrimdışı tyanali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2014, 20:04:08 »
Sorunu halen cozemedim. Yok mu bu tarz bir sorun yasayan arkadaşlar. Dun biraz agresif kullandim agresif kullandıktan sonrada ayni sorun tekrarladı. Hatta bu günisiklarda beklerken bir anda stop etti aaraç  . hic stop etmemişti acaba yukarıdaki sorundan mi kaynaklandıyine. ..

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2014, 03:16:39 »
Daha fazla vakit ve nakit harcamadan, sinir harbi yaşamadan bir yetkili servise gidin sorununuz çözülsün. Yazık valla hem arabaya hem size.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı Frequency

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Skoda Fabia HTP
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2014, 08:04:54 »
Tahminle zor, en iyisi vag coma bağlayıp, arıza sorgusu yaptırmak, ''şak'' diye çıkar ne olduğu...bence ''ateşleme bobin''lerinden 1 ya da 2 tanesi arızalı olabilir, benzer arızayı yaşadığımda bu parça çıkmıştı.(bujilerin üzerindeki parça) 70-80 lira civarında fiyatı.
D Ü N Y A L I L A R D A N  TİSKİNİYORUM  (g.o.r.a)

Çevrimdışı tyanali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2014, 02:12:31 »
Aksi gibi bilgisayarda hata cikmiyor ... Acaba krank devir sensoru ya da dediginiz gibi bobinlerde bi hata olsa bilgisayardan cikarmi? Çünkü dediğim gibi vag com a baglayinca hicbir hata cikmiyor ...

Çevrimdışı mhusmen

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 10 Eylül 2014, 11:41:15 »
Bir de gaz deponu fulleyip denermisin? Genelde gazlı arabalarda gazdan benzine geçerken dediğin teklemeyi yapabiliyor. Eğer gazın bitme seviyelerinde geziyorsan hep fazla gaz gerekli olduğu durumlarda otomatik benzine geçmeye çalışıyor olabilir. Tabi benzin de koy biraz arabayı en azından ışığı sönsün :)

Benimkisi sadece tahmin denemekte fayda var ;)
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2014, 11:43:48 Gönderen: mhusmen »