Gönderen Konu: Yardım  (Okunma sayısı 8281 defa)

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV 2001 Comfortline
Yardım
« : 31 Ağustos 2014, 00:12:50 »
merhaba arkadaşlar 2001 model aracımı çalıştırdım ve yağı aklıma geldi bakayım dedim stop ettim ve yağa baktığımda yağ çubuğunun minimumun altındaydı yağ çubuğunda yağ görünüyordu ama 1 cm felan benzinliğe kadar gideyim dedim yağı aldım yağı koymadan önce fark ettim aracımın sesinde hafif oynama oldu sanki gıcılama sesi gibi hafifte olsa hissediyordum, 750ml yağ ekledim yağ çubuğunun max derecesine geldi yağı koyunca ses kesilmedi stop ettim ve tekrar arabanın yanına döndüğümde aracın ısısı düşmüştü tekrar öyle bir ses geldi ve bir süre sonra kesildi. herhangi bir yağ da dahil ikaz lambası yanmadı yağ az diye bir uyarıda vermedi araç. şimdi internetten araştırdım aklıma takıldı arkadaşlar inş segman motor yatak sarma gibi bir durum olmamıştır kafama çok takıldı böyle bir durum söz konusu olabilirmi yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler iyi forumlar .

Çevrimdışı mefata

• Profili Görüntüle
Ynt: Yardım
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2014, 00:40:45 »
Aracınız 1.6 SR 8 valf olanlardan mı ? Benim de öyle ve yağ eksiltme gözlemliyorum. Sesi tam anlayamadım ama yağ eklemekle iyi yapmışsınız. Sanıyorum bu sr motorlarda ve birde lpgliyse yağ eksiltmeden kaçış yok :(

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2014, 00:43:08 »
evet 1,6 SR ama yağ lambası yanmadı herhangi bir ikaz vermedi yağ çubuğunda yarım -1. cm yağ görünüyordu gıcılama sesi gibi bir ses geliyordu.

Çevrimdışı emcayi

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf 1.6 Pasific 2004
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2014, 00:47:34 »
azda olsa yağ varsa dediğiniz gibi büyük sorunlara neden olmaz gibi. Çünkü motor kupkuru olursa dediğiniz büyük sorunlar ortaya çıkar.  :tamamdir

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2014, 00:49:22 »
az da olsa yağ vardı aynen ikaz lambası yanmadı ama gıcılama sesi geldi ses kafama takıldı  :(

Çevrimdışı mefata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2014, 00:50:54 »
Çalıştırdıktan sonra stop ettiğinizde yağı kontrol etmeden önce  bir kaç dk beklerseniz daha doğru sonuç alırsınız. Hemen baktığınızda yağ depoya tam sızmıyor ve yanıltabiliyor. Aracınız biraz daha bu konu ile ilgili takip edin derim. Yağınızı da dediğim şekilde kontrol edin. İnşallah bir sorun çıkmaz.

Çevrimdışı emcayi

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf 1.6 Pasific 2004
« Yanıtla #6 : 31 Ağustos 2014, 00:53:23 »
az da olsa yağ vardı aynen ikaz lambası yanmadı ama gıcılama sesi geldi ses kafama takıldı  :(

muhtemelen motor tam yağlanamadığından biraz aşınma olmuştur bundan kaynaklı yağsız kalan parçalardan gelen ses olabilir.
Yağ ekledikten sonra biraz kullanın ses giderse sorun yok demektir.  :tamamdir

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 31 Ağustos 2014, 00:55:05 »
muhtemelen motor tam yağlanamadığından biraz aşınma olmuştur bundan kaynaklı yağsız kalan parçalardan gelen ses olabilir.
Yağ ekledikten sonra biraz kullanın ses giderse sorun yok demektir.  :tamamdir

yağı ekledim bir süre sonra gelen ses kesildi gibi ama inş motora veya krank felan bir zarar vermemiştir ?

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 31 Ağustos 2014, 00:56:07 »
motor yağı minimumunda altına düşmüş ikaz vermemesi çok ilginç yani yağı kontrol etmesek demekki hiç ikaz vermeyecek
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2014, 00:56:29 Gönderen: golf_vw »

Çevrimdışı karizma67

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2014, 01:47:58 »
Kardeş geçmiş olsun.
Şöyle bişey paylaşıyım, bu benim ilk vw genim, aracı ilk aldığım ay işe giderken yol bilgisayarında bi uyarı ısıgı yandı sesli olarak ama nasıl ses gelio bir üçgen içerisinde ünlem var.ilk aklıma gelen motor yağı akıttı olduğu yerde yatak saracak heralde die düşündüm. almanca uyarı yazısının foto.sunu çektim servisi aradım. adam güldü dediki soğutma  veya cam suyuna bi bak. :) cam suyu seviyesi dipte o yaygarayı onun için yapmış. Yani demek istediğim büyük bi aksilik olmazsa araba sana haber vermeden yağını bile bitirmiyo.
En nihayetinde kul yapısı ama iyi arabalara biniyoruz yinede bi baktırmakta fayda var.
Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin herkese. Dikkatli ve konforlu sürüşler.  :saygılar :tamamdir
Kula bela gelmez, Hak yazmadıkça;
Hak bela yazmaz , Kul Azmadıkça...

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 31 Ağustos 2014, 13:02:33 »
kardeş teşekkür ederim de bende öyle bir uyarı vereceğini düşünüyorum ama aracın sesinde değişiklik oldu yani aracın normal sesi çalışıyor ama ekstradan bir gıcılama sesi geldi onu çözemedim

Çevrimdışı infernaltr

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2014, 13:54:48 »
az da olsa yağ vardı aynen ikaz lambası yanmadı ama gıcılama sesi geldi ses kafama takıldı  :(

Bu ses yağ pompasından geliyordur.

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 31 Ağustos 2014, 14:03:37 »
Bu ses yağ pompasından geliyordur.

yağı max. derecesine getirip biraz kullanınca aracı ses kesildi. yağ pompası olduğuna eminmisiniz

Çevrimdışı necbey

• Profili Görüntüle
Ynt: Ynt: Yardım
« Yanıtla #13 : 06 Eylül 2014, 00:25:53 »
Merhaba, anladığım kadarıyla 750 mg civarında yağ eklediğinizi yazmış sınız bilindiği üzere aracınız üç, üç bucuk lt. yağ alıyor dolayısı ile aracın karterinde en az iki lt,  ye yakın yağ olduğu gözüküyor bu kadar yağ eksiltmede yağ lambası yakmaz geçmiş olsun ancak beyaz duman için  kompresyon testine girmesi hayrınıza olur.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi