Merhaba arkadaşlar bu arka teker bilyasından dolayı atlatığım tehlikeyi sizinle paylaşmak istedim arka teker bilyalarını yeni değiştirmiştim ustam sağolsun bilyaları biraz fazla yağlamış bilyalardaki fazla yağ da balataları yağlamış, geçen sene şubat ayında sertavul geçidinden mersine gitmek için yola çıktım sertavula kada rhiç bi sıkıntı yoktu taa ki o dik rampaları inene kadar ister istemez vitesin yetmediği yerlerde freni kullanmaya başladıkça tutmamaya başladı bi ara neredeyse tamamen frenler bitti arabayı el frenini çekerek zor bela yolun kenarında durdurabildim tüm kuvvetimle frene basmama rağmen araç güç bela durdu araçtan indiğimde ön frenlerden baya bi duman çıkıyordu ve cızır cızır ses geliyordu balatalar yanmak üzereymiş arka balatalar yağlanınca aracın ağırlığı tamamen ön frenlere yüklenmiş balatalar soğuyunca tekrar yola çıktım frenlere fazla yüklenmeyim derken düşük vitesle motor freni yaparak indim bu seferde baskı balata baya bi yıprandı kaçırmaya başladı eve tekrar dönene kadar akla karayı seçtim yolculuk benim için zehir oldu ustamın bilyaları fazla yağlamasından dolayı yakalşık 400 tl civarında masraf çıktı