Benim tahminim hall sensörü devir okuyamıyor anlık kesme yapıyor yani dist.bi baktır.
- Ama öncesinde aracı lpg de çalıştır yolda uzun uzun hem lpg de hem de benzinde kullan eğer her ikisinde de aynı problem devamlı olarak oluyorsa yakıt konusunu dışarıda bırakırsın.
- Gaz kelebeği olsaydı rölanti öyle sabit kalıp atlama yapmazdı devamlı oynama yapardı.
- Eğer bujilerin, buji kabloların,ateşleme bobinin ve hava akışmetren sağlam ise kesin olarak dist.diyebiliriz.
Ayrıca bu olay sadece rölantide değil de yolda da devirin birden 10 - 20 rpm şeklinde atlama yapması yani anlık gaz verme ve 10 20 rpm birden anlık devir düşmesi gaz kesmesi olayları da varsa deneme yap. O zaman distribütörün kesin arızalı diyebilirsin.
- Bir de distribütörün turuncu kapağını aç ve bak bakalım ne durumda gerekirse temizle ve dist.rotary kontrol yani tevzi makaranı da kontrol et kömürleri bitmiş olabilir kapağı açtığında onu da görürsün t şeklinde turuncu ya da kırmızı renkte.
Aklıma gelenler bunlar çünkü aynı sorunu bende yaşadım ve iki kere dist.değiştirdim en son oem fabrikasyon sıfır aldım ve araç yeniden doğdu.Umarım işine yarar bu bilgiler.