kardeş geçen sene bu zamanlar aynı dertten muzdariptim. sabah ilk çalıştırmada stop ediyordu sonrasında gaz yemiyordu ama ısındıktan sonra sorun yoktu. yakıt tüketimi de nerdeyse 2 katına çıkmıştı. prins marka lpg var bende.3 tane lpg ustasına götürdüm prins servisine hepsi bizlik sorun değil dedi. motor ustasına götürdüm onlarda motorda sorun yok saat gibi dediler. sadece dedikleri lambda arızası veriyor dediler. yine böyle sahuru beklerken o forum senin bu forum benim bayağı araştırdım lambda sensörü arızalı olunca bu tip sorun verirmiş diye okudum. orjinalini 350 tl dediler. bende fazla riske girmeyeyim belki ondan değildir diye yan sanayi bir parça aldım sahibindenden. taktık adaptasyon falan. şimdilik hiç sorun yok şükür. bence önce o parçaya bir bak baktır derim...
bende de benzer sorun var.
motor soğukken lpg ye ilk geçiş anında motor soğuk ise stop ediyor ve gaza bastığım zaman gazı geç algılıyor araç boğuluyor gibi oluyor.
biraz ısınıca saat gibi çalışıyor. lpg ciye gittim sorun yok servise gittim sorun yok. 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum. pc ye bağladığımızda devir arızası ara sıra yazdı. herhangi bir lambda sensör arızası çıkmıyor. yakıtım normal. acaba benim sorunda mı aynı parçadan kaynaklanıyor.
birde bu parça motorun tam neresinde oluyor ve fiyatları ne kadar orjinal veya yan sanayi.