Gönderen Konu: pedalchip hakkında  (Okunma sayısı 8382 defa)

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
pedalchip hakkında
« : 08 Ekim 2014, 11:21:22 »
Arkadaşlar herkese selam,aklımda yoktu bir süredir ama tekrar kaşıntılar başladı bu pedalchip&sprintbooster ile ilgili olarak  :) sizler ne düşünüyorsunuz?pedalchip ile mailleştim dün fiyat sormak için 650tl gibi bir fiyat söylediler.sizce nasıl bir üründür,araca zarar verir mi herhangi bir bileşenine,kullanan var mı?Gaz kelebeği elektronik olan araçlar için gerçekten bir işe yarıyor mu denildiği kadar?

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
Ynt: pedalchip hakkında
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2014, 12:02:00 »
Pedal tepkilerini, gaz pedalından kelebeğe giden sinyali değiştirerek artırıyor. Neden böyle bir şeye ihtiyacınız oldu ?
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2014, 12:21:46 »
Valla gaz kelebeği elektronik olduğu için tellideki gibi tepkiler verebiliyorsa acaba kalkışlarda daha atak olabilir mi araç diyorum ya da vites geçişlerinde  ??? çok bi şikayetim yok ama katkı sağlıyacaksa da neden olmasın dedim.bikaç yorum okudum ama memnun olan da ver geri iade ettim diyen de..kafam karıştı açıkçası.olmadı vazgeçicem yine  ;D

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2014, 09:53:40 »
Hocam 40-50 lira bir şey olsa alınabilir ama 650 lira çok yüksek bir fiyat. Benim anladığım tek yaptığı gaz pedalından giden sinyali değiştirerek sanki daha fazla gaza basıyormuş gibi sinyali iletmesi, bunun için siz de gaza daha fazla basarak yapabilirsiniz. Bu cihazın özellikle drag kalkışlarında etkili olabileceğini düşünüyorum çünkü insan tepkisi gereği gaza biraz geç basılsa bile daha fazla sinyal göndererek daha hızlı kalkış elde edebilir.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2014, 10:40:08 »
Doğru söylüyosun kardeşim tabi de benimki dediğim gibi biraz kafaya kurt düşmesi oldu  :D onun yerine baskı balatayı falan değiştiricem en iyisi  :melek:

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2014, 11:15:46 »
Doğru söylüyosun kardeşim tabi de benimki dediğim gibi biraz kafaya kurt düşmesi oldu  :D onun yerine baskı balatayı falan değiştiricem en iyisi  :melek:
:tamamdir

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2014, 12:03:49 »
Arabanın hızlanmasında bir ektisi olmuyor doğal olarak fakat gaz tepkisini cidden arttırıyor gaza çeyrek basarken yarım gaz vermişçesine hızlanıyor tabi beyine verilen sinyal yanıltılarak yapıyor bunu.bildiğiniz gibi aslında verilen komut bastıgının 1-2 tık fazlası şehir içi kullanımında etkili ibiza da kullanan bi arkadaş var çok memnundu fakat racechip 550 civarına satılırken 650tl güç artışı olmaksızın çok yüksek bi tutar(benim fikrim).

Çevrimdışı okaykay_1

• okay kaygusuz
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 1.9TDİ + yazlım mk4
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2014, 15:15:49 »
babik bizim arabalara hiçbişey yapılmaz :) bosada masraf etmeye gerek yok tamamen psıkolojık ama tdi, tsi arabalara chip attır farkı gör :)
Meğer aşk varmışta biz onu sadece insanlarda aramışız.. tdi

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2014, 19:18:03 »
1.6 gercekten cok kucuk bir motor aslinda kucuk degil ama bu kasada nedense bariz yetersiz. Kalkistaki o kalksam mi kalkmasam mi edasi da hep ondan. Ayni aracin dizel olanina binin surmeyin sadece kalkis yapin farki gorun :) Araba hopluyor resmen kalk yuru diyor resmen.

Ama su varki bende telli gaz pedali sizde elektronik sanirsam, biraz bir gecikme soz konusu yapisi geregi halen alisamadigim bir ozelligi. Yani gaz verdikten sonra yarim ms veya belli bir sure sonra bunu isliyor motor birakinca da yine gecikmeli birakiyor gazi ilginc. Oyle eski normal araclardaki gibi ne bilim lada, tofas reno v.s eskiden alismis oldugumuz araclarda ne kadar gaz verirseniz o kadar gaz alirdi ve aninda alirdi. Golfte gercekten oyle degil gaz pedalinin kendi kafasina gore takilma ozelligi var :)

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2014, 20:21:32 »
Oyle eski normal araclardaki gibi ne bilim lada, tofas reno v.s eskiden alismis oldugumuz araclarda ne kadar gaz verirseniz o kadar gaz alirdi ve aninda alirdi.

Onun nedeni araçların karbüratörlü olması, gaz teli farkı normalde hissedilmemesi lazım telsiz(drive-by-wire) olanlar da çok hassas ayarlı.

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2014, 20:46:51 »
Ne bileyim adamim hafif bir bosluk var sanki ki sanirsam hepimizde var o bosluk.

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 11 Ekim 2014, 21:18:36 »
Ne bileyim adamim hafif bir bosluk var sanki ki sanirsam hepimizde var o bosluk.

Ben fark etmemiştim, bir daha ki sefere daha çok dikkat edeyim.  :tamamdir

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2014, 23:36:30 »
Gaz teli olmayan elektronik gaz pedallı araçlarda tepkime gecikmesi normal.  Gaza sonuna kadar da bassanız, aracın beyni, araç boğulmasın diye, ideal olan değerleri ayarlayıp ona göre hava / yakıt alıyor.

Bu iş biraz kandırmaca geldi, Tamam,  tepkimeyi belki ms cinsinden hızlandıran ya da oranları değiştiren sistemler olabilir ama performansa katkısı olmadıktan sonra o fiyata değmez bence.

Araba binmek içindir..

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 12 Ekim 2014, 00:06:06 »
Gaz teli olmayan elektronik gaz pedallı araçlarda tepkime gecikmesi normal.  Gaza sonuna kadar da bassanız, aracın beyni, araç boğulmasın diye, ideal olan değerleri ayarlayıp ona göre hava / yakıt alıyor.

Bu iş biraz kandırmaca geldi, Tamam,  tepkimeyi belki ms cinsinden hızlandıran ya da oranları değiştiren sistemler olabilir ama performansa katkısı olmadıktan sonra o fiyata değmez bence.

Boyle dusununce degmez gibi evt bence de. 650tl i yine performans icin kullanabilir arkadas yine isterse.

Mesela:

* Performans bujileri
* Performans buji kablolari
* Ara ara yakita katki maddesi ekleme gibi (20-30TL lik Top Tec urunler var uzun yolda performans arttici v.s top speed su bu )
* Kaliteli hava filtresi

gibi gibi uzatilabilir liste en azindan harcanan paranin karsiligi alinir bir sekilde.

Ha ben olsa o parayi direk on takima harcardim, rotlardan tut dingil burclarina kadar hepsini orjinalleri ile yenilerdim ve tum seslerin kesildigini duydugumda da cok mutlu olurdum. Gerci zorya tum sesleri kesmek ama mumkundur :)