Gönderen Konu: ATE blue racing fren hidroliği  (Okunma sayısı 4070 defa)

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
ATE blue racing fren hidroliği
« : 21 Ekim 2014, 20:38:27 »
Arkadaşlar geçende internetten Ate'nin blue racing dot4+ fren hidroliğini sipariş ettiydim.Elime geçti bugün değiştirmek için sanayiye ustama gittim ama bu yağı kullanmamızın fren sistemi için sıkıntı yaratabileceğini(bizim araçlar için) söyledi.Bu renk ve ate'nin fren hidroliklerinin genelde mercedeslerde falan kullanıldığını bizim araçların fren yağının renginin farklı olduğunu konuştuk.Acaba kullananız var mı?Üzerindeki şartnameleri okuduk falan ama benim de aklıma kurt düştü koydurmadım şimdilik.Ürün de bu:
http://www.otosupermarket.com/ATE-Super-Blue-Racing-DOT-4-Fren-Hidrolik-Yagi-1000-ml,PR-11.html

Acaba geri iade mi etme yoluna gitsem,yoksa servisten kendi yağından mı alsam karar veremedim.Biraz araştırma yapmaya çalışıyorum şimdilik.Yardımcı olursanız çok sevinirim  :-\

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
Ynt: ATE blue racing fren hidroliği
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2014, 17:31:01 »
Ürünü satan firma ile mailleştik ve eski hidroliği tamamen boşaltıp gönül rahatlığı ile kullanabileceğimi söylediler.Kendileri de vw araçlarda kullanıyolarmış ama halen çekincedeyim.Bakalım ustam da diğer vw cilere bi soruşturim dedi.Yarın tavan döşemesi için gidicem tekrar sanayiye,bakalım artık  :(

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2014, 19:39:12 »
Tezini çürütmek gibi olmasin ama golfun frenleri gayet iyi daha iyi olmasini istersek yapmamiz gereken disk + balata nin kalitesini arttirmak. Sahsi gorusum tabi dener ve gozlemleme firsati bulursan eger sende benim tezimi çürütebilirsin tabi bir faydasini gorursen ;)
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2014, 20:11:26 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2014, 23:17:48 »
DOT 4 olduğu belirtilmiş, uygun olması gerekir diye düşünüyorum. Renginin farklı olması neyi değiştirir anlamadım.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 23 Ekim 2014, 16:55:27 »
valla onu ben de anlamadım açıkçası ama heralde bizim sanayideki ustalar vw lere hiç koymamışlar onun için çekinceli yaklaştı.sonuçta hidrolik abs den falan geçtiği için ileride sıkıntı çıkarırsa masrafı çok olur diye koymayalım dedi...bu forumdan da kullanan yok heralde bu hidrolikten,fikir edinirdik iyi olurdu.

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #5 : 23 Ekim 2014, 23:26:57 »
Bu tarz sıvıları yetkili servisten almak daha mantıklı oluyor diye düşünüyorum.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı serhaty

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Ekim 2014, 08:36:14 »
ATE'nin iyi bir marka ve ben de ATE DOT4 kullanıyorum ama benim aracım Golf II.
Fren Merkezinin kapağında hangi ürünün kullanılması gerektiği yazıyor zaten(DOT3, DOT4 vb)