Gönderen Konu: Sorunlarla yaşamayı öğrenmek  (Okunma sayısı 1911 defa)

Çevrimdışı alperyüksel

  • İleti: 60
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk4-2001-manuel-antrasit-trend
  • Şehir: Hatay
Sorunlarla yaşamayı öğrenmek
« : 26 Ekim 2014, 10:16:14 »
Herkese hayırlı pazarlar.
Bugün biraz pazar sohbeti havasında yazmak istedim. Aracımı aldığım ilk günden bugüne kadar yaşamış olduğum sorunlar aklımdan geçti. Önceleri bir sorun ya da arıza ortaya çıktığında bunu kabullenemiyordum. "Bakımlarını günü gelmeden yaptırdığım ve titizlikle kullandığım aracımda böyle bir sorun nasıl olur? " diye kendi kendime bu soruyu soruyordum ve bu beni rahatsız ediyordu. Ama şöyle kendimize bir baktığımızda ne kadar dikkat etsek de zaman zaman hastalanıyoruz ve bazen hastalığımızın farkına çok sonraları varıyoruz.Örneğin şeker ,kolesterol ,tansiyon gibi. Hiç hastalanmasak bile yıllar geçtikçe yılların yorgunluğu üzerimize çöküyor. İşte araçlarımızda böyle. Bütün bunları dün yetkili serviste arıza tespit cihazıyla tarama sonucunda ortaya çıkan boğaz kelebeği arızasından sonra düşünmeye başladım. Küçücük bir sorun için gittiğim serviste böyle bir sorunun daha olduğunu öğrendim. Küçük sorun dörtlü düğmesinin değişmesiyle halledilirken boğaz kelebeği sorunu arızanın silinmesiyle gidebildiği yere kadar gidip artık gidemez duruma gelince yapılmak üzere ertelendi. Aslında bana bu arızayı söylemeseler bunu belkide uzun bir süre anlayamazdım. Çünkü araç arızalı ,sorunlu bir araç gibi davranmıyordu ve hala da davranmıyor. Bu arada haddim olmayarak siz değerli insanlara tavsiyem "serviste her şey pahalı ,serviste yaptıracağıma dışarıda yaptırırım daha ucuza hallederim ,çıkmasını ya da yan sanayisini alır takarım" gibi bir takım ön yargılı ve sizi iki defa yoracak düşüncelere kapılmayın ve her yerden illa ki fiyat alın. Çünkü dün yaptırmış olduğum dörtlü anahtarının yetkili servisteki değişimi ile dışarıda bir yerlerde yapılmasının maliyeti arasında hemen hemen hiç fark yoktu ,kaldı ki serviste garanti sürecide işleyecek. Bunu daha önce de dışarıda yaptırmış olduğum triger seti ve su pompası değişiminde yaşadım. Yetkili serviste yaptırmış olsaydım tam bir sene sonra su kaçırmaya başlayan su pompasını garanti kapsamında değiştirirdim ve böylece cebimden iki kere para çıkmamış olurdu ve iki kere yorulmamış olurdum.
Şimdi artık sorunu bilip ,bununla yaşamayı öğrenmiş olmak bana huzur veriyor. Bu gün itibarıyla aracımla ilgili bazı sorunlar hala var fakat artık önemsemiyorum ve daha da önemlisi bu sorunlar artık beni aracımdan soğutmuyor ve binip keyfini çıkarıyorum.
Yazımı okuma zahmetinde bulunup kendide birşeyler eklemek isteyen herkese teşekkür ederek saygılarımı sunarım :)

Logged

Çevrimdışı edincol

  • İleti: 1807
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
  • Şehir: Kocaeli
Ynt: Sorunlarla yaşamayı öğrenmek
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2014, 10:38:58 »
Hayırlı Pazarlar,
Aynen hocam arabada mutlaka ufak tefek sorunlar oluyor önemli olan sorunların, gelen en ufak seslerin veya ses değişimlerinin farkına varıp yola öyle devam etmek ve sorunun kaynağını mutlaka bulmak. Sorunun kaynağını bulduktan sonra da aciliyet ve maddiyat durumuna göre değişim, onarım işini kafada planlamak, piyasa araştırması yapmaya başlamak ilk adım olmalı. Ben de sizin gibi her zaman önce yetkili servisten fiyat alınması, eğer uçurum farklar yok ise yetkilide yaptırılması taraftarıyım. Orijinal ve garantili parça kullanılması, yapılacak işin en küçük ayrıntısına kadar ellerinde dökümanların bulunması, çalışanların eğitimli olması ve işçilik dahil iki yıl garanti verilmesi çok büyük avantajlar ama diğer yanda da işçilik maliyetlerinin kimi işlemlerde aşırı yükselmesi, kimi parçalarda aşırı pahalılık da özel servisi ön plana çıkartıyor. Ben mekanik konularda tanıdık, bilindik bir usta yoksa aracı yetkili haricinde elletmeyi kimseye tavsiye etmiyorum, özellikle forumda o kadar çok bu konudan dert yanan insan oldu ki saymakla bitmez. Arızasız arabaya sorun çıkartanlar mı, hatalı parça takanlar mı ne ararsan var. Burada kaybedilen paranın yanında öncelikle kaybedilen vakit, bozulan moral ve arabadan soğuma etkenleri düşünülmeli.
Konuyu gündeme getirip, tartışmaya açtığınız için teşekkürler. İyi forumlar.
Akıl yaşta değil baştadır.