Hayırlı Pazarlar,
Aynen hocam arabada mutlaka ufak tefek sorunlar oluyor önemli olan sorunların, gelen en ufak seslerin veya ses değişimlerinin farkına varıp yola öyle devam etmek ve sorunun kaynağını mutlaka bulmak. Sorunun kaynağını bulduktan sonra da aciliyet ve maddiyat durumuna göre değişim, onarım işini kafada planlamak, piyasa araştırması yapmaya başlamak ilk adım olmalı. Ben de sizin gibi her zaman önce yetkili servisten fiyat alınması, eğer uçurum farklar yok ise yetkilide yaptırılması taraftarıyım. Orijinal ve garantili parça kullanılması, yapılacak işin en küçük ayrıntısına kadar ellerinde dökümanların bulunması, çalışanların eğitimli olması ve işçilik dahil iki yıl garanti verilmesi çok büyük avantajlar ama diğer yanda da işçilik maliyetlerinin kimi işlemlerde aşırı yükselmesi, kimi parçalarda aşırı pahalılık da özel servisi ön plana çıkartıyor. Ben mekanik konularda tanıdık, bilindik bir usta yoksa aracı yetkili haricinde elletmeyi kimseye tavsiye etmiyorum, özellikle forumda o kadar çok bu konudan dert yanan insan oldu ki saymakla bitmez. Arızasız arabaya sorun çıkartanlar mı, hatalı parça takanlar mı ne ararsan var. Burada kaybedilen paranın yanında öncelikle kaybedilen vakit, bozulan moral ve arabadan soğuma etkenleri düşünülmeli.
Konuyu gündeme getirip, tartışmaya açtığınız için teşekkürler. İyi forumlar.