Gönderen Konu: Gaz pompalarken patlatma yapiyor...  (Okunma sayısı 14917 defa)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
Ynt: Gaz pompalarken patlatma yapiyor...
« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2014, 12:18:48 »
Su urunu aldim arkadaslar bakalim ilk firsatta deneyecegim.

https://www.youtube.com/watch?v=MuvWnN37qFk
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2014, 12:19:54 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı welovetoride

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Wagon Jetta
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2014, 13:55:14 »
Geçen gün aynı sorunu bende yaşadım. Tekleme ve patırdama yaptı buji kabloları bobin kısmı oksitleme yapmış temizledik duzeldi.  Oksiti görmesek sorunu başka yerlerde arayacak ve bulamayacaktik
Bütün hayatımız JETTA olabilir, bize kucaktan kucağa gezen ilişkilerden daha zevkli gelebilir..
www.facebook.com/Lowslowride İnstagram @welovetoride

Çevrimdışı akdenizli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 20 Ekim 2014, 02:22:31 »
Hocam bildiğim kadarıyla yakıt filtreleri yakıtın içindeki kir parçacıklarını ve suyu tutacak şekilde yapılıyor, buradan geçebilecek boyuttaki parçacıkların enjektörleri tıkayamayacak boyutta olması gerekir diye düşünüyorum. Enjektörleri tıkayan yakıtın yanması sonucu oluşan yan ürünlerin oluşturduğu vernikleşme ve karbonların oluşturduğu kurum tabakası.

Saf suyu kaynatırsak kireç oluşma ihtimali yok, bu yüzden motor suyunda saf su kullanılması gerekiyor.

Filtreler bu söylediğiniz işleri yapıyor fakat, zamanla bu filtreler de özelliğini yitirebiliyor (Tıkanma veya açılma yapabiliyor). Bu yüzden Aralı bakımlar da yakıt filtresi de değiştirilmektedir.

Saf su konusuna gelince sizin gibi birçok kişi yanlış biliyor. Adı üstünde saf su; Metal elementlerine karşı aç olan ve birçok elementten de arındırılmış(distile edilmiş) bir sudur. Normal suyun içinde bir miktar demir, çinko, alüminyum vs.vs. bulunurken saf suda hiçbir metal elementleri bulunmaz bundan dolayı saf su metal elementlere karşı açtır, doymamıştır. Hatta Saf suyun iletken olmamasının sebebi de içinde metalin olmamayışından kaynaklanır. Örneğin kavanozun içine saf suyu koyun içine de bir miktar metal parçalar koyun o metalin erimesi ve bozulması normal sudakine göre çok daha hızlı gerçekleşecektir. Metale verdiği zarardan ötürü kesinlikle de motor suyunda saf su hiçbir zaman kullanılamaz. Piyasa da birçok kişi saf su temiz sudur, kireç yoktur der ve kullanır. İşinin ehli olan ustalar bile saf suyu önerirler. Ama cahilliklerinden ama yanlış bildiklerinden dolayıdır. İyi bir ustanın kullandığı her malzemeye, kimyasala ve parçaya hakim olması ve teknik detaylarını araştırması gerekiyor. Ama bu kadar kalifiyeli insan gerçekten de çok az. MANTIK, BİLGİYLE YOĞRULUR. Alışagelmişlikle, duyumla ve ezberle değil.
Bana aklı başında bir insan gösterin, onu sizin için tedavi edeyim.  (Carl Gustav Jung)

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #17 : 20 Ekim 2014, 19:11:35 »
Metale verdiği zarardan ötürü kesinlikle de motor suyunda saf su hiçbir zaman kullanılamaz. Piyasa da birçok kişi saf su temiz sudur, kireç yoktur der ve kullanır.

Motorunuzu korozyondan koruyacak olan mineralli su değil kullandığınız kaliteli antifriz olmalıdır. Suyun saf olması ile temiz olması farklı kavramlar, saf olmasını zaten açıklamışsınız. Temiz su içilebilecek kalitede, sağlığa zarar vermeyecek olan su.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #18 : 20 Ekim 2014, 19:21:20 »
Adı üstünde saf su; Metal elementlerine karşı aç olan ve birçok elementten de arındırılmış(distile edilmiş) bir sudur. Normal suyun içinde bir miktar demir, çinko, alüminyum vs.vs. bulunurken saf suda hiçbir metal elementleri bulunmaz bundan dolayı saf su metal elementlere karşı açtır, doymamıştır. Hatta Saf suyun iletken olmamasının sebebi de içinde metalin olmamayışından kaynaklanır. Örneğin kavanozun içine saf suyu koyun içine de bir miktar metal parçalar koyun o metalin erimesi ve bozulması normal sudakine göre çok daha hızlı gerçekleşecektir.

Bu nedenle akü suyunda da saf su kullanılması gerekiyor.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 04 Kasım 2014, 09:17:47 »
Arkadaslar, daha once de belirttigim gibi urunu kullaniyorum suanda. Yarim depo benzine yarisini bosalttim. Akdenizlinin belirttigi gibi ara ara tekleme filan yapti. Hatta gecen gun eger marj dinamosundan degilse 2 kez calismamazlik yapti sanki benzinde pislik denk gelmis gibi. Tikandi calismadi filan fazla kasmadim bekledim 2.de de calismadi. Az daha bekledim 3.de calisti.

Bir daha da yapmadi oyle calismamazlik, sanirsam fazla koymus olabilirim o yuzden 6-7 litre benzin daha aldim karisim oranlansin diye. Gaz verirken patlatma isini fazla denemedim tabi suan yok gibi ama zorlarsam fazla olur herhalde.

Ama sunu belirtmeliyim ki : Arac gercekten canlandi yakit azalsin tekrar diger yarisini dokucem. Daha once gaza bastigim halde gitmeme gibi bir sıkıntı vardi boyle baygindi, simdi gercekten az da olsa kesin ve kesin bir canlanma soz konusu oldu. Devirlenme ve hizlanmada farkliliklar goruyorum.

Bu demek oluyor ki 14 senelik arac illa ki pislik v.s tikaniklik bisi varmistir enjektorlerde ;) Gercekten bu araca iyi bakildiginda gerekli yerleri degistirip, yaglandiginda v.s adam olacak aslinda da iste... ustasini bulmak zor o sebeple kendi ustamiz olacaz baska care yok!