Herkese merhaba,
Sabah arabayı çalıştırdığım zaman rölantide sanki benzin kesik kesik geliyormuş gibi çalıştı, gaza basmadan bir süre bekledim ve bu şekilde çalışmaya devam etti, stop etmedi. Biraz gaza bastığımda sorun olmadan devir yükseldi. Yola çıkıp motor sıcaklığı 1/4'ü geçtikten sonra 3. viteste gaza sonuna kadar basarak kullandığımda yine benzin akışı yavaşlayıp artıyormuş hissi yaratacak şekilde hızlanma oldu. Gideceğim yer yakın olduğu için daha fazla deneme yapamadan arabayı park ettim. 40 dakika sonra geri dönmek için arabayı çalıştırdım bu sefer rölanti her zaman ki devrinde ve sabit bir şekilde kaldı, sorun olmadı. Ardından tekrar yol testine çıktım, 2. ve 3. viteslerde kesiciye kadar tam gaz kullandım, kesintisiz ve eskisi gibi düzgün bir şekilde hızlandı. Daha sonra yokuşta 2bin devirden itibaren tam gazda hızlanma denedim, onda da sorun olmadı.
Daha önceleri, ayda bir iki kere, motor soğukken arabayı ilk çalıştırdığımda rölanti devri düşüp, motor duracakmış gibi olur hemen kendini toplama gibi bir sorun olurdu ama son yaptığım bakımdan sonra uzun zamandır hiç olmadı.
Yaptığım son bakımda yağ ve filtreleri değiştirdim, boğaz kelebeğini detaylı şekilde temizleyip adaptasyonunu da yapmıştım(forumda konusu mevcut). Bujiler araca göre parça kodu uygun olacak şekilde yaklaşık 10bin kilometre önce değişti, double platinium özellikli olduğu için ömrü 60bin kilometre. Buji kablolarında herhangi bir sorun yok, ateşleme bonininde de sorun yok gibi. Sadece yakıt filtresini değiştirmedim, onu da 15 bin kilometre önce değiştirdiğim için sorun yaratacağını düşünmüyorum. Her bakımda enjektör temizleyici katkılardan kullanırım. Benzin pompasında sorun yok gibi. Sıcaklık sensörünü arabayı aldığımda orijinali ile değiştirmiştim.
Biraz uzun yazdım ama sorun aklıma takıldı, akşam vaktim olursa bilgisayara bağlayıp arıza koduna da bakarım. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar.