Gönderen Konu: Egsoz Seçimi,düzen?  (Okunma sayısı 7347 defa)

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
Egsoz Seçimi,düzen?
« : 02 Kasım 2014, 19:57:15 »
Arkadaşlar kafam karışık bu aralar.Egsoz sistemine bişeyler yapmayı düşünüyorum ama nasıl yapsam bilmiyorum.Şu an araç üzerinde vw racing in sebring susturucusu var ama ses yok,biraz ses almak istiyorum performansı düşürmeden.Ne orta iptali ne de kat iptali içime sinmiyor açıkçası  :-\ Supersprint son susturuculara bakıyorum bu ara,her türlü fikir alışverişinde bulunalım diyorum.Şimdiden teşekkürler  ;)

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: Egsoz Seçimi,düzen?
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2014, 20:16:05 »
Supersprint fena tok guzel sesi var ama kat yerine duz boru var orta susturucu yerinde duruyor onuda sokunce asiri ses cikariyor. Cikan ses spor bi ses ama surekli uzun yol yaptigim icin kafa agritiyor diye soktum ben

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2014, 20:24:51 »
Edit soktum derken orta susturucuyu geri taktim yani :) egzos takili gayet memnunum ben

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2014, 20:50:03 »
Valla kardeşim bu konu üzeinde yoğunlaştım şimdi de.kat ı söktürüp düz boru çekilebilir ama fazla da bozmak istemiyorum kaynak işi yamalı gibi.bi ortayı söküp katı tutucaktım, ya komple ikisini de söküp komple düz boru.kafam karıştı.biraz back pressure araştırması yaptım nasıl olucak bilmem.Sebring ses olmadığı için muayneden geçiyor.Supersprint alim diyorum ama universal buldum o da 850-900lira gibi bişey :(

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2014, 21:24:56 »
Supersprintte gectim ben. Adam bindi gaza basti bunda egzosmu var dedi var abi de oyle abarti diil dedim gaz ver bi dedi verdim ust devirde otme yok zaten motor sesi bastiriyor 3500 devire kadar otuyor sonrasi ses yok motor sesi bastiriyor ozellikle sehir ici trafikte kalinlastiriyor tok bi ses veriyor. Bendekini satabilirim istersen sana :)))

Çevrimdışı emreyazici

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2014, 21:43:33 »
Supersprintte gectim ben. Adam bindi gaza basti bunda egzosmu var dedi var abi de oyle abarti diil dedim gaz ver bi dedi verdim ust devirde otme yok zaten motor sesi bastiriyor 3500 devire kadar otuyor sonrasi ses yok motor sesi bastiriyor ozellikle sehir ici trafikte kalinlastiriyor tok bi ses veriyor. Bendekini satabilirim istersen sana :)))
:bekleriz: :bekleriz: :bekleriz: :t :t :t yapsam anlar mısın beni Muharrem bana sormadan kime satıyosun bakayım sen o egzozu? ilk talipli ve alıcı benim başkasına verirsen hakkımı helal etmem sana :D

kardeşim sesi mesi bilmem ama ben kat iptali yaptım geçtiğimiz cuma günü ciddi derecede gaz pedalı yumuşadı adeta kat'ı bi kere kesin sök öyle çok yamalı olmasın dersen paraya kıy madem komple egzoz sistemini yaptır dümdüz yeni bi boruyu kesip araya orta susturucunu koydur sonra devam en son sebring oldu bitti ama değer mi? bence değmez arabanın altında kalıyor sonuçta sen kat'ı iptal ettirip dene eğer ses tatmin etmezse egzoz değişikliğine git. Aman aman bi ses istemiyosan supersprint güzeldir ama çok ses olsun inleteyim dersen Remus şart  :tamamdir
-06YBV34 1997 Golf 3 1.6 Sportline- Seni unutmayacağım...

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2014, 22:03:32 »
Yok morukcum inletme falan olmasın zaten,remuslar meşhur biliyorum ses konusunda  :D ama biraz daha tok bir ses aslında tam supersprint ama bakalım.Katı söktür diyosun sen de   ??? bir de bu sensörler falan var malum arıza lambası yakmayalım.Sensörler direk kat. üstünde mi boru üzerinde mi bi görmek lazım.Dediğim gibi kaynak işi yama gibi olmasın istiyorum bi yandan.Katalitikten orta susturucuya kadar olan kısma kadar civatalı bir bağlantı yaptımak isterim.Bakalım egsozcumdan bir fiyat alayım öncelikle....Muharrem kaça vericen egsozu  ::)
Bi de Muharrem senin videoyu gördüm kafalar biraz sağa doğru bakıyor gibi  :)
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2014, 22:05:40 Gönderen: s1nanozk »

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #7 : 02 Kasım 2014, 22:10:27 »
Bence  egzoz sistemini bozmadan(kat iptali vs. yapmadan) sadece supersprint son susturucu kullanın. Bence en güzel tok ses bu şekilde oluyor.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2014, 22:14:57 »
Bence  egzoz sistemini bozmadan(kat iptali vs. yapmadan) sadece supersprint son susturucu kullanın. Bence en güzel tok ses bu şekilde oluyor.
tam aklımdakini söylüyorsun kardeşim.Şimdi kat ı söktürmemek istmememin sebebi de bütün zararlı gazları etrafa veriyoruz direk.Açıkçası içime sinmiyor,sebring e göre bir fark olur mu bilmiyorum ama supersprint de baba egsozlardandır(fiyat biraz fazla o kadar)  :)

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Kasım 2014, 22:26:41 »
Yamuk durmasinin sebebi egzoscu olmamasi duzgun. Normalde golf 4 un egzos yerine gore egzos tam oturtunca basliklar duz cikiyor ama beni asar yapamayiz dedikleri icin egzos hem biraz asagida hemde yamuk uclari. Alttan baksan zaten anlasilir fotografini cekip atarim arabayi bi kanala cekipte. Abi fiyat konusunda ortaklasa biseyler yapariz satma sebebimde komfor beyninde sorun cikti bugun ekstradan masraf etmek istemiyorum cebimden.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Kasım 2014, 22:27:52 »
Kat iptal edersende ariza isigi kesin ve kesin yanacaktir. Bunun icin sonduruculer var ondan takman lazim.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Kasım 2014, 23:10:41 »
Tamamdır kardeşim haberleşiriz bi de Emre kardesim istiyorsa ona engel olmayalım :) ben de biraz araştırmaya devam edeyim ;)

Çevrimdışı emreyazici

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Kasım 2014, 11:33:17 »
Yok ya sen almak istersen aranızda halledin ben şaka yapıyorum aklıma yatarsa senin sebringi alırım bana fark etmez :) katının oraya civatalı sistem düşünme bile çünkü contası vs ayarlayamazsın sızdırma ya katı iptal edince stock egzoz sesi bile toklaştı bi miktar bunu da belirteyim
-06YBV34 1997 Golf 3 1.6 Sportline- Seni unutmayacağım...

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2014, 12:36:51 »
sinan şu sebringin sesini bi video yapsan merak ettim ya.bakarsın onada ben talip olurum abartı değilse.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 12:37:31 Gönderen: rene »