Gönderen Konu: Golf4 kapı kolları ve cıta boyama  (Okunma sayısı 14303 defa)

Çevrimdışı ozgur0292

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf4 1.6 sr otomatik
Golf4 kapı kolları ve cıta boyama
« : 13 Kasım 2014, 22:51:47 »
Aracın kapı kolları ve cıtaları bayatmayı düşünüyorum daha önce yaptıran arkadaşlar var istanbulda avrupa yakasında tanıdığınız bildiğiniz temiz  iş yapan usta varmı max fiyat ne olmalı ?

Çevrimdışı ozgur0292

• Profili Görüntüle
Ynt: Golf4 kapı kolları ve cıta boyama
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2014, 21:33:39 »
Beyler yokmu yaptıran tecrübesi olan kaç paraya yaptırdınız forum ölmüş:))

Çevrimdışı ofc_bjk

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 4
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2014, 22:34:20 »
yaptıran yok .
genelde kullanıcılar siprey boya ile kendileri boyamayı tercih ediyor. bi ara forumda fardı

Çevrimdışı emreyazici

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2014, 23:22:06 »
400-450 lira civarı alıyorlar o işe. komple tamponları boyuyorlar zaten öbür türlü olursa sadece çıtalar kabak gibi çıkıyor ortaya en güzeli komple boyanması. kapı kollarını da sökerek boyuyorlar
-06YBV34 1997 Golf 3 1.6 Sportline- Seni unutmayacağım...

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #4 : 15 Kasım 2014, 11:49:23 »
kapı kollarını özel olarak bir ustaya boyatmana gerek yok biraz el becerin varsa kendinde yapabilirsin. güzel bir zımpara , sonra 5-6 kat astar üzerine 2-3 kat boya , eğer uzun ömürlü olsun parlak olsun istersen porselen cila ya da deforme oldukça tekrar boyarım dersen sıradan bir sprey cila işini görür en kaliteli malzemeleri kullanırsan maliyeti de 150tl'yi geçmez. 1 hafta önce bende başladım çalışmaya metalik siyah planlıyorum iç kapı kolları dış kapı kolları aynalar ve bagaj açma kolunu boyayacağım. şu an astarlı daha boya işine geçmedim ama fikir vermesi açısından paylaşayım.

İşin birkaç püf noktası var birincisi astarı birkaç kat atmakta fayda var eğer dalgalanma olursa ya da açık alanda yapacağın için üzerine kıl tüy toz falan yapışırsa iz yapar ince zımpara ile düzeltip yoluna devam edebilirsin. boyayı ise mümkün olduğu kadar ince ve çok katlı , sabırlı bir şekilde acele etmeden yaparsan eğer sanayide boyatmışsın gibi pürüzsüz ve dalgasız olur sonuç. birde iç aksamda uyguladığın boya ile dış aksamda uygulayacağın boya farklıdır boya alırken buna dikkat et, aracın dışında yapacağın boyamalar için tavsiyem motip'in ısıya dayanıklı boyaları var onları kullan derim hem kaliteli hemde güzel yapışıyor yüzeye ve özellikle dış mekan için kesinlikle cila kullan 1 haftaya boya gider :) cila için de tavsiye deceğim marka raymax'in parlak ya da mat cilalarından olabilir.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 10:35:56 Gönderen: cybertronics »
Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #5 : 15 Kasım 2014, 13:28:51 »
Detaylı açıklama için teşekkürler.  :tamamdir
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2014, 14:22:41 »
Boyadiktan sonra uzerine kaput koruma filmi cekin omurluk olsun. Ic aksam plastik malzeme cunku. Boya da cok dayanikli bir sey degil sonucta en ufak darbede ezilip catlayabiliyor. Ic aksam icin kullanilcak boya ustune siddetle kaput koruma filmi cekin. Hem surekli parlak kalir hemde kalkmaz.

Çevrimdışı ozgur0292

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2014, 00:49:05 »
cybertronics detaylı anlatımın için çok teşekkürler fakat tampon cıtalarını kendim yapmak biraz riskli:)

Çevrimdışı ozgur0292

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2014, 00:52:43 »
MurdeR(muharrem) kardeşim yardımcı olacak bu konuda tecrübelerden faydalanmak güzel hepinize teşekkürler...

Çevrimdışı cybertronics

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 16 Kasım 2014, 01:22:15 »
cybertronics detaylı anlatımın için çok teşekkürler fakat tampon cıtalarını kendim yapmak biraz riskli:)

aslında değil ama biraz tecrübe ister elbette.

http://www.youtube.com/watch?v=08iHSCxza2o

Bugün farklı bir tür emaye boya (beyaz eşyalarda kullanılan boyalardan) ile deneme yaptım sonuçtan memnunum dostlarlada paylaşayım en azından fikir vermesi açısından.

« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 10:35:04 Gönderen: cybertronics »

Çevrimdışı ozgur0292

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2014, 02:59:36 »
Çok güzel olmuş eline sağlık

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2014, 09:43:06 »
Eline sağlık abi çok güzel olmuş. Kullandığın boyayı da paylaşabilir misin ?

Bir de hızlı resime eklenen fotoğrafların ömrü kısa oluyor, daha sonra konuya bakanlar istedikleri cevabı bulamayabiliyor, eklerken gorsel.vwtr.net/foecarse/ adresini kullanman forum için daha iyi olabilir.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 09:45:20 Gönderen: edincol »
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı cybertronics

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2014, 10:30:15 »
Çok güzel olmuş eline sağlık
   :tamamdir

Eline sağlık abi çok güzel olmuş. Kullandığın boyayı da paylaşabilir misin ?

Bir de hızlı resime eklenen fotoğrafların ömrü kısa oluyor, daha sonra konuya bakanlar istedikleri cevabı bulamayabiliyor, eklerken gorsel.vwtr.net/foecarse/ adresini kullanman forum için daha iyi olabilir.
tamamdır edincol kardeşim resim olayını bilmiyordum , mesajı da düzeltirim birazdan. Boyada MOTIP'in CARAT serisi hem iç hem dış uygulamalar için.

http://www.motip.com/products/motip/decoration/carat/ şu adresten bakabilirsin , bu boya ile kullanılabilecek olan özel astar ve cilalarıda var, ben daha cila atmadım ama şu an kolun görünümü piano black gibi parlıyor. Renk konusunda da çok fazla çeşitleri var o yönden de diğer markalara göre iyi ve benim aldığım yerde diğer dandik markalarla aynı fiyata satılıyordu (15tl)

Chrome , altın , gümüş, simli kaplama falan vardı aldığım yerde ama bu ay arabaya ayırdığım bütçeyi biraz aştığım için boynu bükük döndüm geri :)

Karşılaştırmalı sonuç isteyen olursa şöyle buyursun :)

kapı kol kapaklarının oturduğu plastik kısmıda golf r kırmızısına boyadım mı tamamdır.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 10:51:15 Gönderen: cybertronics »

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2014, 11:41:54 »
Gayet iyi olmuş ellerinize sağlık  :tamamdir ben plastidip ile 2 ay kadar önce yaptım pek ömürlü bir boya değil mesela sürekli el teması olan yerlerde.Havanın da izin verdiği zaman ben de girişicem tekrardan  :tamamdir bu arada içerdeki kolların ortadaki çukur ince kısmı da metalik boyasak daha çok yakışıcak sanki...