Evet arkadaşlar arka teker poryesini değiştirmek için özel servise gittim. neyse değişti ordaki kalfamı nedir aracı denemeye gitmiş benden habersiz aracı zorladı mı naptı bilmiyorum aracı teslım aldım sanayiden çıkmadan arıza lambası yandı . tabıkı geri döndüm bide baktık ki arıza buyuk eksantrik mili devir sensörü yanlış zamanlama gibi bişeydi...
neyse usta direk triger zinciri bolalmış değişecek dedi bi anda oldu sasırdım tabiki başka servislere de gösterdim kımısı eksntrik mili değişecek 2000 maliyeti ar dedi kimisi araç trigerden olsa çalışmaz dedi vs vs usta bu şeklde binersin sadece arıza ışığı yakar dedi ee ben pinpirikli biner miyim öyle
nette 1 hafta araştırdım kımısı sensor değşştirmiş olmamış kımızı zincirle beraber konumlandıırıcı değiştirmiş ki gereksizmş 1500 tl ödemiş cıkmıs neyse sorunun zincirden olduğunu anladım.Allahtan ustam insaflı konumlandırıcıyı değiştiremedi sağlammış triger zinciri şanzıman yagı yag filitresi hava filitresi polen filitresi artı yag değişimi işçilikle beraber 700 tl tuttu fiyat normaldir inş eksantrik mili devir sensörü yanlış eşleşme zamanlama arızası yasayanlara yol gösterir umarım su an araç gayet güzel arıza lambası vs yanmıyor...