Gönderen Konu: Cam Kaldırma Halatı  (Okunma sayısı 3783 defa)

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 99 GOLF MK IV AUT.
Cam Kaldırma Halatı
« : 21 Kasım 2014, 08:45:33 »
Arkadaşlar konuyu daha önce açmıştım ama;aradım bulamadım büyük ihtimalle forumdaki sıkıntıdan dolayı silinmiş...Aracımı alalı yaklaşık 2 yıl oldu ön yolcu kapısının cam kaldırma halatını yaklaşık 7 defa falan yenilettim.Yaptırıyorum pabuçları,teli,makarayı falan komple değiştiriyorlar ama 2 ay sonra tekrar içerden çatur çutur sesler geliyor.Birde bugüne kadar hep farklı farklı yerlere yaptırdım acaba adamlarda mı sıkıntı var diye.Daha 3 ay olmadı yaptıralı dün biraz camı aralayim dedim yine aynı ses.Birde işin kötülüğü gece geç vakit başınıza gelirse yapacak hiçbişeyiniz kalmıyor,cam öylece açık kalıyor:elimle kaldırıp koli bandıyla tutuşturuyorum.Nedir sıkıntı anlamadım,ucuz bişede değil 100 liradan aşağı kimse yapmıyor.

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
Ynt: Cam Kaldırma Halatı
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2014, 09:14:57 »
Bence en buyuk hatan farkli yerlere yaptirmak olmus :) Ayni yere yaptirsaydin okuz degilya adam 2. veya 3.de cozerdi en azindan utanirdi yaptigi isten. Mizahi gibi ama oyle, onun disinda parcalarda sıkıntı vardir hep ayni marka mi aldiniz. Yan sanayi mi orta derece mi ?

Ayni yere yaptir ki adam ogrensin. Farkli yerlere gitmisin bosuna insanalara pratik yaptirmisin ama az gelmis pratik tabi :)

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2014, 09:34:53 »
Bence en buyuk hatan farkli yerlere yaptirmak olmus :) Ayni yere yaptirsaydin okuz degilya adam 2. veya 3.de cozerdi en azindan utanirdi yaptigi isten. Mizahi gibi ama oyle, onun disinda parcalarda sıkıntı vardir hep ayni marka mi aldiniz. Yan sanayi mi orta derece mi ?

Ayni yere yaptir ki adam ogrensin. Farkli yerlere gitmisin bosuna insanalara pratik yaptirmisin ama az gelmis pratik tabi :)

Enson 3 kere üst üste aynı adama gittim yine aynı,birde herhangi bir tamirciye gitmiyorum yani adamlar sırf cam mekanizması tamiri yapıyor.Parçayı ben almıyorum kendilerindeki parçayı takıyorlar ama gözümün önünde sıfır paketinden çıkartıyor.
Servisi aradım şimdi 366 TL motor hariç mekanizma+100 TL işçilik diyor.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 09:39:29 Gönderen: emirdede »

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2014, 09:50:30 »
2 şeye dikkat etmek gerek. Teli makaraya sararken sıra halinde sarması gerek ve takmadan önce denemesi gerek üstüste ya da çapraz falan binmemesi için, bi de telin geçtiği yerleri gresle iyice tekrar yağlanması gerek.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2014, 10:18:11 »
mekanizmeyı yağlamadan yeniliyorlar en büyük eksikleri o. Birde o cam artık kronikleşmişse bozuk yolda açıp kapamamak lazım.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2014, 10:36:50 »
gresliyor iyice ya.birde çocuk falanda  yok açıp kapatacak yada açıkken üstüne abanıp zorlayacak,bi hanım bi ben...hanımda çok fazla oynamaz camla yani...acaba diyorum bi kasma falan mı yapıyor sistem zorlanıyor.olmazsa bu sefer motor hariç tümünü değiştirelim.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2014, 10:38:34 »
Servisten alın ustaya değiştirtin birde öyle deneyin.

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2014, 10:59:41 »
366 lira diyor servis işçilikle beraber 466 lira.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2014, 11:31:58 »
Anlatamadım. Şöyle sorayım. Dışarıda ne kadara yaptırdınız? Eğer ki fiyatlar yakın ise parçayı servisten alın, gidin yaptırdığınız ustaya değiştirtin. Yakın olmasada gidin yine alın servisten çünkü zaten 4-5 kere olduysa servis fiyatını geçmiştir muhtemelen.

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2014, 12:10:20 »
http://www.otoparcasepeti.com/?urun-37079-volkswagen-golf-4-cam-mekanizma-teli-komple-1998-2004-sol  işte bi parçayı değiştiriyor komple...

80 liraya yaptırdım enson gittiğim ustada,sonra 2 seferde ücretsiz dieğiştirdi.her gittiğimde en baştan vermiyorum tabiki ücreti adam 2 seferdir ücretsiz değişiyor ama şimdi yine gitsem kovalar beni dalga mı geçiyon diye. :bekleriz:
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 12:18:56 Gönderen: emirdede »