Öncelikle tekrardan merhaba arkadaşlar. Öncelikle olarak en ufaktan başladım ve yağ müşürünü değiştirdim. Arızam halen daha geçmiş değil. Fakat ilk yandığı km 2.2 iken yine aynı sakin kullanımda müşür değişiminden sonra 5.4 km civarında yağ lambam yanıp sönmeye başladı. P.tesi günü tesisat Kontrolü yaptıracağım. Forumlarda gezinirken pompa, yarı rektefiye yaptırıp yinede sorunu çözemeyen Arkadaşlara rastladım. Müşürden yağ sensörüne giden kabloda sorun olduğunu en son fark etmişler.
Bunun yanında Karter içi süzgeç temizliği yaptıranlar sorunun düzeldiğini yazmışlar. Yağ filtresini değiştirip sorunun düzeldiğini söyleyenler olmuş. Fakat ilk seferde yağ pompasını değiştiren arkadaşlar çoğu zaman sonuca ulaşamamış.
E tabi bizimde "para esnafı" tamircilerimiz ağız birliği yapmış gibi hemen yağ pompasını değiştirelim. 1,5 gün Sürer, işçiliği çok sürer, motorun inmesi gerekiyor gibi gibi bi Sürü para kazanacakları işleri yapmaya çok hevesliler. Karter Süzgeçi temizleyelim dediğimde -yahu aynı işçiliği yine vereceksin, bir daha niye uğraşacaksın demeleri ve sonra tamam temizlerim 100₺'nı alırım gibi söylemlerimden sıkıldım.
Sizin aklınıza ya da başınıza gelen başka çözüm önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.