25 Kasım Salı akşamı Bora mın satışını verdikten sonra Opel Samsun bayisini Çarşamba günü arayıp işlemleri başlattım ve akşamına yola çıkıp 27 Kasım Perşembe günü bayiye geldik. Uyku gözümden akıyor işlemler gerçekleştiriliyor derken akşamı buldu aracı çıkarmak. Trabzon ve Ordu Opel bayilerinde aradığım rengi bulamadığım için Samsun a gittim. Orada da olmasaydı Ankara ya gidecektim.
İşlemler gerçekleştirilirken bende aracın yanına gittim. İnanın 5 dakika bile beklemek ne zor iş. Yeni aracımız Opel Astra J Edition 1.6 115 hp benzinli neptün mavi. Dışarıda yıkanmayı bekliyorken:
Yıkandı bayinin önüne çekildi. Tescil ve plaka bekleniyor.
19 plakayı alamadık napalım
Araç hakkındaki izlenimim ve yorumum 3 kuruşa 5 köfte aldığımı düşünüyorum. VW den Opel e geçen biri için kıyaslama da gerekir. Araç 48500 lira idi. Karter koruma hediye edelim dediler bende istemediğimi söyledim. 150 lira fiyattan düştüler. 48350 araç kasko mtv 49500 e geldi bize. 15 ay 15 bin lira faizsiz kredi olmasaydı sıfır araca girişmezdim. Sermaye biriktirmek için güzel oldu.
Bu paraya muadil markalarda en iyisi buydu. VW Golf VII için aynı kampanya olsa onu alırdım
Fordla kıyaslarsam Ford dan kat kat kaliteli ve 7 bin lira uygun. Bir Golf VII değil ama valla Opel bu araçta iyi iş çıkarmış. Malzeme kalitesi falan üst düzey. Şeklen Astra ama Golf VII ayrı bir araç.
Süspansiyon uzun yolda çok iyi. Viraj alırken yatma vs yok. Şehir içi sert. Araç daha yeni olduğundan oturmadığı için öyle olabilir. Zamanla oturur herhalde.
Eski aracım Bora idi. Eşimin ilk tepkisi bu araçta hızı hissediyorum ama Bora da 200 ile gittiğimiz vakit ben o hızı hissetmedim hiç dedi. Eşimin yorumu
Gidip te sıfır aracı Bora ile de kıyaslama gafletine düşemeyiz sadece yorum.
Motor sesini beğendim ama Boram kadar sessiz değil. Korna sanki içerden çalıyor
Motor performansı çok iyi gidişini beğendim hızlanma falan güzel. Yalnız şu aralar biraz fazla yakıyor
rodajda. Zamanla o da düşer.
Maşallahları eksik etmeyin herkesin gönlünce olsun.
Önümüzdeki günlerde bizde yavaş yavaş değişikliklere başlayacağız. 4 aylık oğlumun bez parasını bile bu araca bağladım