Gönderen Konu: antifiriz seçimi  (Okunma sayısı 11119 defa)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
antifiriz seçimi
« : 04 Ocak 2015, 11:26:16 »
Arkadaşlar mrh.
Aracımın antifirizini değiştirmek istiyorum. Komple boşaltıp kırmızı antifiriz koymayı düşünüyorum. Orjinali hangisi? Kırmızı mı?  Yeşil mi?
Birde tesisatı tamamen boşaltıp su ile devirdaim edip içini tertemiz yapmayı düsünüyorum. Önerileriniz varsa ona göre hareket edeyim. Tehlikesi varmı? Ustaya yaptır demeyin içime sinmiyor yaptıklari iş. Şuan 70 cm lik kar la yaşıyoruz 1 haftadır hemen hemen. Qütahya kar altında :)

Çevrimdışı alperdag

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 golf 4 otomatik comfortline plus
Ynt: antifiriz seçimi
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2015, 12:04:42 »
arabayı kaldırıp altına girebileceğim bir sistem olsa bende inan birçok şeyi kendim yaparım.aynı görüşteyim basit basit şeylere para veriyoruz ustamtrak insanlara.haa antifiriz basit iş bişey olmaz değiştirebilirsin Volkswagen kırmızı antifiriz kullanır.altta tahliye vanası varsa aç boşalsın.sonra antifirizi koy.araba çalışsın biraz.ertesi gün kabına bak eksikse biraz daha tamamla bu kadar...

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2015, 12:34:41 »
Cok teşekkür ederim haklısın. Hemen alıyorum simdi kırmızı antifirizi değiştiriyorum. Saf suda alacağım tabiki :)

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2015, 14:36:18 »
Kırmızı koy abi. Radyatörün altında vana var orayı aç. Ben hortumu koydum suyu açtım alttan vanayı açtım su temiz akana kadar temizledim.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2015, 15:36:00 »
Kaç litre alayım antifirizi? Birde su koyup icini bi temizlimek istiyorum. Icindeki yesil mi kırmızı mıydı belli değil. Rengi değişmiş iyice

Çevrimdışı mc_exrem

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: G0LF MK IV 2bin1 1,6 SR Lpg White
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2015, 16:27:36 »
ben servisten 3 lt ye 52 lira verdim kasımda değiştirdim. Eksiltme yapınca saf su ekliyorum. sadece bi kez ihtiyaç oldu eklemek
Ekrem KILIÇER

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2015, 16:46:45 »
Kaç litre alayım antifirizi? Birde su koyup icini bi temizlimek istiyorum. Icindeki yesil mi kırmızı mıydı belli değil. Rengi değişmiş iyice
içindeki koyarken pembe gibi oluyor kırmızılaşıyor bi süre sonra anlamadım bende temizleyen bi kimyasal falan varsa detaylı temizlemek iyi olur yenilerdeki gibi pembe temiz durur

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2015, 21:24:34 »
Fan açmadı onu bekliyorum neden acmaz ki? Aldığımdan beri aracı hic fan calısmadı. 1.5 senedir hic mi calısmaz. Hararet de 90 da hic cikmiyo.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Ocak 2015, 22:41:08 »
Evet işlem tamam sanırım. Şuan dolaştım geldim bi sıkıntı yok gibi. Sabah tekrar kontrol edeyim suyu ondan sonra gönül rahatlığıyla binebilirim. Meteroloji uyardı bizim burda 70 cm e yakın kar vardı simdi gene basladı ben önlemimi aldim. 35 tl ye opetin kırmızı antifirizini aldım. Iyi olur inşallah.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2015, 00:44:21 »
Fan açmadı onu bekliyorum neden acmaz ki? Aldığımdan beri aracı hic fan calısmadı. 1.5 senedir hic mi calısmaz. Hararet de 90 da hic cikmiyo.
açması lazım abi açmaz olur mu termostatın bozuktur. genelde arıza yapan bir parça.  bizim orada da öyle abi 1 metreyi geçik kar var şehir içi falan yetişilmiyor temizledikçe kar birikiyor. bugün yine başlamış kar kapalı pazaryeri ve otopark olarak kullandığımız kapalı yer çökmüş altında 200 küsür aracın kaldığını söylüyorlar kardan. bu gidişle benim bahçedeki kapalı garajımda çökecek gibi duruyor :( bu sene kar sağlam geldi

Çevrimdışı azap5555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.2 tsi referance ibiza 2015
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2015, 17:43:49 »
termostad bozuk orjinaliyle değiştirin, bu şekilde yakıt ve motor aşıntısı fazla olur motor hiç ısınamadığı için.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2015, 18:28:34 »
Motor ısınıyor ısınmada problem yok termostat açmasa gösterge 90 da sabit kalmaz ayrıca yolda giderkene hararet düserdi poloda başima geldi degistirdim bunda öyle bi problem yok ancak ne klimayı calistirinca nede normalde fanların ikiside calistigini gormedim hiç.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2015, 21:56:01 »
Motor ısınıyor ısınmada problem yok termostat açmasa gösterge 90 da sabit kalmaz ayrıca yolda giderkene hararet düserdi poloda başima geldi degistirdim bunda öyle bi problem yok ancak ne klimayı calistirinca nede normalde fanların ikiside calistigini gormedim hiç.
abim ya fanların bozuk yada sigortaları atık. büyük fan genelde arıza yapar. fanın kapağını aç kömürünün arkasında ittiren bi yay var o genelde kaymış oluyor. buradan ne kadar anlatsam anlamazsın fanın kapağını açtın mı basit bir arızası var anlarsın o zaman. ama sigortalarını vs kontrol et önce

Çevrimdışı azap5555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.2 tsi referance ibiza 2015
« Yanıtla #13 : 06 Ocak 2015, 22:31:25 »
Ben 90 a çıkmıyor anladım, 90 a kısa sürede çıkıp sabit kalıyorsa sorun yoktur fana da ihtiyaç duymuyor dışarısı çok soğuk demek ki. 90 ı geçip de fan açmıyorsa sorun var derdim, yine de ehil bir ustaya kontrol ettirin bakalım ne diyecek.