Gönderen Konu: Bcb Motor İlk Çalıştırma  (Okunma sayısı 9354 defa)

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
Bcb Motor İlk Çalıştırma
« : 12 Ocak 2015, 23:38:49 »
Merhaba arkadaşlar uzun yıllar sonra tekrar golf sahibi oldum eskiden 1.6sr vardı bu kez 16v BCB motor aldım
Havalar güzelken bir sıkıntı yoktu fakat soğuklar başlayınca sabahları arabayı çalıştıramıyorum araba çalışıyor devir 1100 oluyor sonra 700 civarına alıp tekrar 1100 civarında rolantide ısınıyordu ve yavaş yavaş 600 e kadar düşüyordu fakat şimdi o 700 civarına alınca stop ediyor 4-5 denemede ancak çalışıyor gaz verirsem eğer o esnada bazen sorun yapmıyor ama vermez isem çalışmıyor sorun boğaz kelebeğinden gibi geldi önce tam o esnada yeterli sürede açamıyor diye düşündüm bu sabah gaz vermeme rağmen çalıştıramadım son denememde marşı zorladım gıcır gıcır edene kadar o zaman aldı kendi şüphem eski sahibi benzin pompasını değiştirdiğini söylemişti yan sanayi taktı acaba benzini kaçırma mı yapıyor bu benim aklıma gelen geçen ateşlemeden diye düşünüp bujileri değiştirdim sonuç aynı oldu ilk çalışmadan sonra gün boyu 50 kere marş yapayım yarım marşta alıyor ama geceyi bekleyince böyle bir sorun oluşuyor benzin yarım depo lpg yi bitirip benzinle kullandım sonuç aynı oldu başına gelen varsa yardımını beklerim cvp veren herkese şimdiden teşekkürler.
Hyundai iyidi Opel Güzeldi Golf Efsane :)

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
Ynt: Bcb Motor İlk Çalıştırma
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2015, 08:49:00 »
Hararet müşiri olabilir.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2015, 11:46:22 »
Hararet müşürü, benzin filitresi
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2015, 18:33:58 »
Arkadaşlar konuyu açtığımda arabayı servise götürdüm bilgisayardan hararat müşürünün değerlerine baktık ve 0 dereceden 90 dereceye kadar çok doğru gösterdi usta bundan yapması mümkün değil dedi benzin pompası var elimde değiştirelim sorun ondan mı kullan düzelmezse boşa para verme dedi tamam dedim değiştirdik sorun düzelmedi bir hafta daha öyle idare ettim bugün sabah araba hiç çalışmadı benzin pompasından ses gelmiyordu sigortasına baktım sağlam arabayı lpg tuşuna basılı tutarak zorlada olsa çalıştırdım servise götürdüm benzin pompasının rolesi yanmış dedim orjinal hararet müşürüde alayım onuda değiştirelim roleyide tamir ettirelim hepsini yaptık araba şu an çılışıyor yarın sabah neler olacak bilmiyorum şimdi sorun roledenmiymiş yoksa hararet müşüründenmişmiş kesin bir tanı koyamıyacağız ama benzin pompasından olmadığı anlaşıldı hararet müşürüde orjinali ile değişti yarın ola hayrola

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2015, 14:30:58 »
Arkadaşlar sorun düzelmedi havalara bağlamıştım ben ama bugün 11 derecede çalışmadı yine marşa basılı tutursam gaz vererek beklersem çalışıyor

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2015, 17:10:41 »
marş dinamosuna baktırdınız mı  ???

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2015, 17:54:00 »
marş dinamosuna baktırdınız mı  ???

Baktırmadım çünkü gün içinde yarım marşta çalışıyor hatta sabah işe gidiyorum 9 saat sonra bile tek marşda masıyor sorun geceyi bekleyince oluyor sadece sabahları.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2015, 18:01:24 »
bujiler,buji kabloları olabilir.Bir de bilmiyorum ama çok nadir de olsa aracı ilk aldığım zamanlarda sabah ilk çalıştırmada ilk marşta soğuk havalarda almıyordu.Yağı değiştirdim kesilmişti diye hatırlıyorum ama yağdan olabilir mi bilemicem.Belki de bendeki problem başkaydı.Aklıma başka birşey gelmiyor malesef,çünkü müşürden falan olmadığını belirtmişsiniz  :-\

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2015, 20:36:23 »
Ya yağ filtresi yeni değişti bujilerde yeni hararet müşürü yeni onrjinali ile değişti benzin pompası ve rolede değişti sorun hala aynı. Ateşlemede bir sorun olduğunu sanmıyorum çünki herşey çok stabil gün içerisinde lpg yi bitirim birkaç gün benzinle bindim sonuç değişmedi.

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #9 : 01 Mart 2015, 01:40:54 »
Araç soğukken sıkıntı yapıyor anladığım kadarı ile , çekişte vs de sorun var mı peki? şu an en mantıklı olasılık yağ gibi geliyor 10-40 kullanıyorsanız soğuğa pek direyetli değildir sertleşir hemen. sonuçta sabah 11 derece sıcaklık olsada geceden kalma soğuğun etkisi devam ediyor olabilir.
Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı alex555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 1.6 16V BCB PASİFİC
« Yanıtla #10 : 01 Mart 2015, 15:23:56 »
Merhaba, Benzin gelişinde bir problem var gibi.
benzin filitreniz ne zaman değişti.tıkanmış olabilir.
Ayrıca motor bölümündeki benzin hortumlarında çatlama, deforme var mı kontrol edin.
Araç sabaha kadar durunca benzini geri depoya kaçırıyor gibi.
Dolayısıyla benzin gelene kadar zorlanıyor.
naçizane tavsiyemdir.umarım yardımcı olmuşumdur.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 15:39:44 Gönderen: alex555 »

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2015, 18:22:19 »
Şimdilik tavsiye edebileceğim durum kendi adıma Mobil 1 in 0/40 ESP si var.Ondan kullanın yağ değişiminde  :tamamdir

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2015, 21:19:20 »
bujilerini kaliteli bujilerle tekrar değiştir birde öyle dene.ateşleme ilk çalıştırmada da çok önemli.sıcakkene hissedemeyebilirsin sorunu ancak soğuk iken bu sorunlar ortaya çıkar.benim fikrim buji vede kabloları.buji tırnak aralığıda önemli.onun ölçümünü yaptırarak açtır yada daralttır.

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 01 Mart 2015, 23:11:39 »
Araç soğukken sıkıntı yapıyor anladığım kadarı ile , çekişte vs de sorun var mı peki? şu an en mantıklı olasılık yağ gibi geliyor 10-40 kullanıyorsanız soğuğa pek direyetli değildir sertleşir hemen. sonuçta sabah 11 derece sıcaklık olsada geceden kalma soğuğun etkisi devam ediyor olabilir.

çekişte herhangi bir problem yok ne alt devirlerde nede üst devirlerde günde ortalama 100km yol yapıyorum ve arabanın karakterini biliyorum olsa farkederdim yağı yeni değiştirdim 10-40 tam sentetik arabayı 11 derece de çalıştırdığımda öğle saatleri oluyor ve güneş alabilecek yere koyup da denedim ama hiç bir farklılık olmadı.