Gönderen Konu: Uzaktan Kumanda  (Okunma sayısı 21834 defa)

Çevrimdışı nevzat72

• Profili Görüntüle
Uzaktan Kumanda
« : 12 Şubat 2015, 17:30:26 »
Herkese Merhaba, 2001 model Akl Motor 1,6 Comfortline aracım var, aracı normalde uzaktan kumanda ile açıp kapatıyorum, fakat dün ne kullandığım ne de yedek anahtarın uzaktan kumandası çalışmadı. Pilden diye düşündüm pilini değiştirdim yine çalışmadı, aracın kapılarını manuel anahtar ile kapatıp açıyorum, aracı çalıştırmada bi sıkıntı yok, sadece uzaktan kumanda çalışmıyor,  elektrikçiye götürdüm, yeniden kodladım dedi, fakat o da uzaktan kumandayı çalıştıramadı, en son beyinde bi şey olabilir dedi, sökülüp bakılacak, sizce neden olabilir, yardım.....

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV 2001 Comfortline
Ynt: Uzaktan Kumanda
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2015, 18:01:07 »
geçmiş olsun  merkezi kilit sistemi kontrol edildimi ? , ustalar ne olursa olsun yapamadıkları şeye hemen beyin diyorlar ellerinden gelse silecek arızalansa beyin diyecekler. çevrenizde sağlam bir usta tanımıyorsanız servise danışın derim. her ustanın dediği yapılsa zaten bizim araçlar şimdiden pert  :)

Çevrimdışı otisabi46

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 Golf IV Trendline
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2015, 19:16:12 »
aynı sorun benim başıma gelmişti . bir sabah kalktığımda çalışmadı . ama hava baya soguktu o günlerde. sizin bulunduğunuz yerde de hava soguk mu. eger hava çok soguksa - derecelerde ise bence biraz bekleyin havaların ısınmasını

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2015, 11:13:22 »
beyinden değildir.araba ossursa beyinden diyecekler benim başımada bi arıza geldi yaptım dedi baktım olmamış,eee olmamış bu gene arıza verdi dedim beyinciye gidecen dedi.meğerse başka bişeydenmiş.hallettik.merkezi sistem sigortası yada bağlantılarında bi temassızlık olmasın.

Çevrimdışı nevzat72

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2015, 16:59:52 »
Aracın merkezi kilit sisteminde bir sıkıntı yok, yani manuel olarak sürücü kapısından ve yolcu kapasından anahtar ile kilitleyip açılabiliyor, başka bir elektrikçiye gösterdim, yedek anahtarı istedi, onunla adaptasyonu yapalıcak diye söyledi, yarın getirip baktıracağım, elektrikten hiç anlamam, fakat benim tahminim uzaktan kumanda radyo frekansı ile çalıştığına göre araçtaki alıcı kısımda bi sorun olabilir,  anahtar çalışıyor onda bi bozukluk yok.............

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2015, 21:18:48 »
Nevzat Bey;

Akü'nün durumu ne alemde , genelde anahtarın araç ile senkronizasyonu akü'nün ömrünü doldurmasına yakın veya voltajı düşük ise kopabiliyor. Sorun akü kaynaklı ise akü sorununu çözdükten sonra tekrar tanıtmanız gerekli hala olmuyorsa o zaman hata taraması yaptırın bilgisayarda çıkacaktır sorununuz ona göre bir yol izlersiniz.

İki anahtarınız olduğu için ve ikisinde de çalıştırmada sıkıntı yaşamadığınız için birkaç adımda kumandayı araca kendiniz de tanıtabilirsiniz.

1. Anahtarlarınızın birisi ile aracın elektriğini açın.
2. Aracın sürücü camını da açın ve aracın dışına çıkın. (tüm kapılar bagaj ve kaput'un kapalı olduğundan emin olun , sadece sürücü camınız açık kalsın)
3. 2. anahtarınız ile aracınızın kapılarını manuel olarak sürücü kapısından kilitleyin.
4. Kumanda üzerinden "kilit açma" tuşuna bir kere basın , kornanın çalması ya da dörtlülerin yanması gerekli.
5. 6 saniye bekleyin ve kilit açma tuşuna tekrar basın.
6. Elektriği kapatın ve anahtarınızı kontaktan çıkartın ve kumandanızı deneyin.

Not : Aracın konfor beyninde 2 anahtar kayıtlı ise 2'den fazla anahtar tanıtamazsınız. 2. anahtarınızı tanıtmak içinde ilk anahtarınızı tanıtırken 4. maddede bir yerine iki kere basarsanız ikinci anahtarı tanıtmak için araca talimat vermiş olursunuz. Anahtarları yer değiştirerek 2. anahtarınızı tanıtabilirsiniz ancak 4. maddede tuşa 2 kere basmanız gerekli.

Bu şekilde kumandanızı araca tanıtmış olursunuz. Eğer bu prosedür işe yaramıyorsa o zaman aracı bilgisayara bağlatıp hata okutun. Bu prosedür model ya da şase numarasına göre değişiyor ama en çok işe yarayan prosedür bu kumanda tanıtmak için kullanılan bunu deneyin olmaz ise diğerlerinide deneriz.

Şurada ingilizce ama videolu anlatım da var : https://www.youtube.com/watch?v=76HRAJuXpCE

Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2015, 00:28:21 »
Elinize sağlık Onur bey, çok güzel bir anlatım olmuş.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı nevzat72

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2015, 17:24:03 »
cybertronics açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim,  araçtaki akü 2 yıllık  varta marka akü, yani aküde bir problem yok, açıklamada yazdığınız bilgiler ışığında deneyip bilgileri paylaşacağım, çok teşekkürler.   

Çevrimdışı Prokizya

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 Golf 4
« Yanıtla #8 : 14 Şubat 2015, 21:11:59 »
Uzaktan kumandaya ait araç içinde sigorta var mı acaba ? Atmış olabilir belki.

Çevrimdışı makovad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 15 Şubat 2015, 15:08:35 »
Bendede oyle olmustu araci manuel actim aracin anahtarini kontaga taktim acma kapama tuslarina bastim cikartim bir daha acma kapama tuslarina bastim tuslar calisiyordu simdi sorunsuz calisiyor hatta gecenlerdede aynisi olduydu yine aynisini yaptim calisti nedeni ne bilmiyorum ama ben boyle cozmustum.

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2015, 18:50:11 »
Elinize sağlık Onur bey, çok güzel bir anlatım olmuş.
cybertronics açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim,  araçtaki akü 2 yıllık  varta marka akü, yani aküde bir problem yok, açıklamada yazdığınız bilgiler ışığında deneyip bilgileri paylaşacağım, çok teşekkürler.   

Rica ederim, bir gelişme olursa veya çözüme ulaşırsanız buraya yazarsanız sevinirim benzer sorunu yaşayan arkadaşlara yol gösterir.
Daha iyisi yine bir VAG'dır