Gönderen Konu: aracımdaki sorunlar ( alarm,sinyal, far açık uyarısı vb. )  (Okunma sayısı 8766 defa)

Çevrimdışı Sametdagli

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Golf 4 comfortline
merhaba arkadaşlar 1 ay önce 2001 golf comfortline alarak aranıza katıldım bu 1 aylık süre içerisinde karşılaştığım sorunları sizlerle paylaşıp yardım almak istiyorum
1 aracımın sinyalleri geçen hafta çalışmamaya başladı sinyallerle birlikte dörtlülerde çalışmamaya başladı park lambalarını açtığımda orta konsoldaki dörtlü flaşör düğmesindeki lambalarda yanmıyor kumandadan kapıları açıp kapattığımda dörtlüler yanıyor he bu arada sigortaları kontrol ettim hepsi sağlam görünüyor sizce sorunun kaynağı nedir ?
2 2001 model comfortlinelerde bildiğim kadarı ile iç denetimli alarm olması lazım ama kumandadan kapattığımda kornadan ses gelmiyor ve alarm devredeyken kapıyı anahtarla açtığımda ötmüyor sadece dörtlüler yanıyor
3 farları açık bırakıp araçtan indiğimde uyarı hoparlöründen ses gelmiyor ama yol bilgisayarında gösteren hatalarda ses çalıyor
4 airbag lambası sürekli yanıyor ve ilk çalıştırdığımda arabayı " airbag fehler " diye bir hata veriyor aldığım kişi koltuk kılıfı taktıktan sonra vermeye başladı diyor bu hatayı
 5 yol bilgisayarı dili ingilizceye çevrilebiliyormu
ve son olarakta climatronik kullanımı ile ilgili bir döküman varmı galiba ben sürekli klimayı açıyorum gibi geliyor :)
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar .

Çevrimdışı okaykay_1

• okay kaygusuz
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 1.9TDİ + yazlım mk4
Ynt: aracımdaki sorunlar ( alarm,sinyal, far açık uyarısı vb. )
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2015, 16:40:06 »
hayırlı ugurlu olsun nekadara aldınız nedir ne degildir piyasa ne gidiyor.
kısa kısa cvplar vereyim belki yararlı olur
4lülerin sinyallerin yanmaması belki role devresi vardır mıklatıslı cıtcıt diye ses yapan sey mıklatıslıdır bi devreyi ceker birakır ceker birakır belkide bu arızalı olabilir sigortayı kontrol ettiginize göre göz kararı ilemi kontrol ettiniz cıkarttınız mı hepsini yada sinyallerle olan sigortayı ben söyle yaparım ölcü aletini alırım elime hepsini tek tek kontrol ederim. üstünde
kapıları acıp kapadnca neden korna calmıyor onda hiç bilgim yok desem yeridir
farları acık bıraktıgınızda anahtar üstünde mi degil mi ona bakmak lazım bide üstünde olmaması lazım
ön koltukların altında fisleri vardır onları bi söküp yeniden takın belkide hikaye yazmıs olabilir :D
yol bilgisayarı ingilizce degil mi zaten
climatronik olarakta bende bilmiyordum burdan ögrendm kıs aylarında ekranda mutlaka econ yazması lazım yoksa kompresor calısıyor olcak arac zorlancak yakıt artcak vs.

Meğer aşk varmışta biz onu sadece insanlarda aramışız.. tdi

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2015, 23:06:24 »
Öncelikle hayırlı olsun hocam kazasız belasız güzel günlerde kullanın;

-1 aracımın sinyalleri geçen hafta çalışmamaya başladı sinyallerle birlikte dörtlülerde çalışmamaya başladı park lambalarını açtığımda orta konsoldaki dörtlü flaşör düğmesindeki lambalarda yanmıyor kumandadan kapıları açıp kapattığımda dörtlüler yanıyor he bu arada sigortaları kontrol ettim hepsi sağlam görünüyor sizce sorunun kaynağı nedir ?
-2 2001 model comfortlinelerde bildiğim kadarı ile iç denetimli alarm olması lazım ama kumandadan kapattığımda kornadan ses gelmiyor ve alarm devredeyken kapıyı anahtarla açtığımda ötmüyor sadece dörtlüler yanıyor

1,2 Ortak Cevap : Büyük ihtimalle konfor ünitesi/modülü arızalı. (araçta yan sanayi alarm yoksa)
-------------------------------------------------------------------------------------------
-3 : farları açık bırakıp araçtan indiğimde uyarı hoparlöründen ses gelmiyor ama yol bilgisayarında gösteren hatalarda ses çalıyor

Ses sorun için ise gösterge panelinin kodlandığı ülkeye göre bazı uyarılar ya da sesler iptal edilebiliyor. Mesela benimki gibi 99 model araçlarda emniyet kemeri uyarısı hiç yok ama araca binip elektiriği açtığınıza bir kereye mahsus uyarı veriyor "takın emniyet kemerinizi tadında" ondan sonra sönüyor. Aktif edilebilir bir özellik ama standart olarak aktif değil. Ancak aracın sürücü kapısını açtığınızda ışıklarınız vs yanmıyor ve benzin pompası devreye girmiyorsa (arka koltuk tarafında ses gelir) o zaman muhtemelen kapı switch'i arızalıdır araç kapıların açıldığını algılayamıyordur. Ancak şahsi kanaatim bu sorun da konfor ünitesi ile ilgili.

-------------------------------------------------------------------------------------------

-4 airbag lambası sürekli yanıyor ve ilk çalıştırdığımda arabayı " airbag fehler " diye bir hata veriyor aldığım kişi koltuk kılıfı taktıktan sonra vermeye başladı diyor bu hatayı

Koltuk kılıfı takılınca airbag hata vermez aracı aldığınız kişi sallamış biraz. Ya airbag olması gereken yerde airbag yok ya da kablo bağlantılarında bir kopuklu var. (başka ihtimal yok bu konuda airbag fehler = airbag hatası)

-5 yol bilgisayarı dili ingilizceye çevrilebiliyormu

Evet ancak vag-com dediğimiz kablo ile aracı bilgisayara bağlamanız lazım

ve son olarakta climatronik kullanımı ile ilgili bir döküman varmı galiba ben sürekli klimayı açıyorum gibi geliyor :)

Forumda bir üye arkadşaımız talep edene mail olarak yolluyordu türkçe kullanım klavuzunu. Şuradan bulabilirsiniz ama sorunlarınız için site içerisinde arama yaparsanız hem ortalık karışmaz hemde sorunuza daha kısa sürede cevap alabilirsiniz :)

http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/golf-4-kitapcik-t35540.98.html

Bütün sorunlarınızın çözümün ilk adımı aracınızı bilgisayar bağlatarak hata kodu okutmaktır. Araç , çok ince bir hata olmadığı sürece (mesela amortisör patlak demez :) )size nerede hata olduğunu söyleyecektir. Airbag sorununuz ile ilgili hata taraması yaptırırsanız hata'nın hangi airbagde olduğunu (bazı kazalı araçlarda airbag patladıysa tamir esnasında masraf olmasın diye tekrar takmayabiliyorlar) airbag yoksa airbag'in yerinde olmadığını size bilgisayar söyler ve ona göre tamirat ya da düzeltme yaparsınız işiniz çok kolaylaşır bilinçsiz ustaların deneme yanılma şeklinde çözmeye çalışacağı işi nokta vuruş yaparak daha az zaman ve daha az maliyetle halledebilirsiniz. Bu kablolar internette bulunabiliyor kullanması çok kolay ve 30 ile 100 lira arası fiyatlara bulunabiliyor. Eğer yeni aldığınız bu aracı az masrafla ve sorunsuz ve uzun süre kullanmak isterseniz bu kablolardan bir tane edinmenizi öneririm. Aynı şekilde konfor ünitesinin hatalı olup olmadığını da bu kablo ile anlayabilirsiniz çünkü sinyalizasyon , alarm vs gibi sorunların temelinde bu vardır. Tabi aracınızın kumandası orjinal değil de yan sanayi alarm kumandası ise o zaman alarmdanda kaynaklanabilir ama her halükarda hem alarm kabloları hem konfor ünitesi kablolamasını tek tek kontrol etmektense bir kere bu kablodan alın hatanın nerede olduğunu anlayın direkt çözüme ulaşın metodu sanıyorum daha kolay olur.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2015, 23:10:41 Gönderen: cybertronics »
Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2015, 00:25:43 »
Detaylı açıklamalar için teşekkürler, gayet çözüm odaklı ve bilgilendirici olmuş  :tamamdir :sevgi:
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2015, 13:02:14 »
Sinyaller icin 4 lu ikaz dugmesini degistirin muhtemelen o arizali.
Korna calmasi kapali olarak gelir kumandadan kapadiginizda sadece 4 luler yanar soner. Kornadan beep beep ses cikarmasini istiyorsaniz bu ozelligi kodlama ile acmaniz lazim.
airbag isigi icin mutlaka bilgisayara baglayin oradan size ne arizasi var soyleyecektir.
Kapi switchiniz bozuk olma ihtimaliniz yuksek parklar acikken aracinizdan indigizde otmuyorsa. Airbag baktirin mutlaka 4 lu dugmeniz ve airbag onemli olanlar.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2015, 12:51:27 »
airbag soketlerini döşemeleri takarken ya hareket ettirdiler yada koltukları söküp takdılar.kontak açıkkene koltukları ileri geri yapmamak lazım,soketi hele çıkarmayı aklımızdan bile geçirmememiz lazım.kontak kapalı iken ne yaparsan yap sıkıntı olmaz.bu hatayı bilgisayardan sildirmen lazım.benimde başıma geldi.1 sn dahi temas etmese ışığı yakıyor.sinyaller için ise role arızası olabiir ona bakmak lazım.yada sigortaları ölçerek tek tek bakman lazım.climatronikten anlamam benim manuel çünkü.sesli ikaza gelince benimkide ötmüyo ya bozuk yada daha önceki sahibi kapattırmış sanırım.zaten sinir bozucu bi ses  >:(

Çevrimdışı Sametdagli

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 09 Şubat 2015, 15:24:48 »
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederimn dediklerinizi uygulayacam ama ilk etapta vag com kablosu alıcam herşeye lazım demekki cybertronics o konuya kitapcık için yazdım ama o arkadaş forumda değil herhalde artık cevap gelmedi aracı alırken expere soktum bilgisayara bağladılar airbag de aşırı akım hatası veriyor dediler ve muhtemelen soketdendir dediler eğerki airbag olmasa yok derlerdi herhalde diye düşünüyorum

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2015, 02:10:17 »
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederimn dediklerinizi uygulayacam ama ilk etapta vag com kablosu alıcam herşeye lazım demekki cybertronics o konuya kitapcık için yazdım ama o arkadaş forumda değil herhalde artık cevap gelmedi aracı alırken expere soktum bilgisayara bağladılar airbag de aşırı akım hatası veriyor dediler ve muhtemelen soketdendir dediler eğerki airbag olmasa yok derlerdi herhalde diye düşünüyorum

Elbette hocam airbag yoksa zaten zaten farklı bir hata verirdi. Bilgisayar airbagde aşırı yüklenme diyorsa eğer cihaz kesinlikle sokettendir. Genelde oto yıkamacılar işin kolayına kaçtıkların için kapı eşiklerine tazyikli sus sıktıkları için o koltuk altına doğru gidiyor basınçtan dolayı buda paslanma çürüme vs sonucu temassızlığa neden olabiliyor elden geçirmekte fayda var sonuçta güvenlik ekipmanı bunlar :) Tekrar güzel günlerde kazasız belasız günlerde kullanın aracınızı. Anladığım kadarı ile ufak tefek ama kolaylıkla halledilebilecek birkaç sorunu var aracın ama bu sıkıntıları halletiğiniz zaman çok keyifli bir araçtır. Kitapçığın bende İngilizce olan sürümü mevcut dilerseniz onu yollayabilirim. Tekrar güzel ve kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2015, 02:11:40 Gönderen: cybertronics »
Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı ilGhiNC

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2009 Golf6 1.6 Trendline - Grafit Mavi --- 2015 Seat Leon 1.2 TSI Style Emocion Kırmızı Sunroof
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2015, 22:09:05 »

Hocam vagcom için size özel mesaj attım kutunuza bakın.
CRAFTER TDI 163 ps

Çevrimdışı Sametdagli

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2015, 14:39:51 »
Arkadaslar sinyal sorununu cozdum gecenlerde aracin teybini alt gozden ust goze almistim teybi yerlestirirken dortlu flasor dugmesinin kablosunu zorlayip cikartmisim soketi yerine taktim hersey normale dondu