Gönderen Konu: Acil.. Gaz kelebeği hakkında?  (Okunma sayısı 10008 defa)

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
Acil.. Gaz kelebeği hakkında?
« : 07 Mart 2015, 23:27:23 »
arkadaşlar aracım son 1 haftadır kendi kendine gaz veriyor devir 1300 lere çıkıp iniyordu, gaza basmadan çalışmıyordu

.2 gün önce ustaya gösterdim , bujuleri değiştirdi olmadı, manifolt üst lastikleri değiştirdi, alt lastikleri değiştirdi hiçbirinde olmadı.son olarak gaz kelebeği bu dedi .

çıkma gaz kelebeği taktı 250 liraya evet araba gaz alıp vermiyor ama yine ilk çalıştırmada gaza basmadan çalışmıyor ve devir 1000 de Çalışıyor %70.. Azınlıkla da 900 De çalışıyor..

Sorum şu : bu gaz kelebeği de mi Arızalı , yada sorun nedir acaba?

Sorun gaz kelebeğinde ise yan sanayi Türk malı var dediler Sıfır o da 250 lira Pazartesiye kadar dene olmazsa onu takalım dediler ama usta tavsiye etmem diyor . Bu konuda yorumlarınız nedir ?

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
Ynt: Acil.. Gaz kelebeği hakkında?
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2015, 01:15:31 »
Bilgisayara bağlayıp hata kodu almayı denediniz mi ?
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2015, 02:04:40 »
Evet ama Malesef herhangi bir arıza vermiyor bağlandığında.
Şuan ilk çalıştırmada özellikle gaza Basılı tutmadan çalışmıyor

Çevrimdışı alperyüksel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk4-2001-manuel-antrasit-trend
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2015, 13:03:59 »
        Çıkma boğaz kelebeklerinin genellikle sorunlu olduğunu bana ustam söylemişti. Çünkü malum lpgsiz araç kalmadı. Lpg nin de en çok bozduğu parçalardan bi tanesi de boğaz kelebeğiymiş.
        Bi ara benim aracı (1.6 sr lpgsiz) bilgisayara bağlatıp herhangi bir sorun ya ada arıza var mı diye baktırdığımda benim boğaz kelebeği de arıza göstermişti(Boğaz kelebeği konumlama arızası). Ancak hiç bir arıza belirtisi yoktu ve hala da yok motor gayet sağlıklı düzgün çalışıyor. O günlerde kısa bi araştırma yaptığımda yan sanayi diye tabir edilen boğaz kelebeğinin ortalama 400 tl civarında orjinallerinin ise 850 tl civarında olduğunu öğrenmiştim. Yetkili serviste ise fiyat 1650 tl idi. Tavsiyem orjinal olması çünkü iki kere yorulmazsınız. Özellikle de elektronik parça söz konusu oldu mu yan sanayi ve çıkma parçalardan uzak durmanızı öneririm.
        Hayırlı pazarlar...

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2015, 20:59:56 »
Benim aracım da 2001 1.6 sr akl motor, yeni ve orjinaline ekonomik olarak Yetişemeyebilirim bu sebeple zaten böyle şeylere mecbur kalıyoruz.
Yani tabi aslında en güzeli Dediğiniz ama Malesef bu golf parçaları acayip pahalı

Çevrimdışı seckin8787

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo Classic - AKL
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2015, 10:51:27 »
Boğaz kelebeğini sağlam varsayalım... Muhtemelen hava kaçaklarından sebep yapıyor.Hava filtresiyle boğaz kelebeği arasındaki boruya,westinghause giren fren hortumuna ve emme manifoltuna giren hortumlara dikkatlice bakın kılcak yırtıklar vardır

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2015, 07:57:43 »
Evet onu da söylediler ve emme monifoltunu komple söküp lastiklerini değiştirediler, ama sonuç hala aynı.
Hala çalıştırırken bazen gaz vermeden asla çalışmıyor 3 yıldır hiç zorlamadan hemen çalışırdı, hala gidip yan sanayi gaz kelebeği mi taktırsam emin değilim

Çevrimdışı ilGhiNC

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2009 Golf6 1.6 Trendline - Grafit Mavi --- 2015 Seat Leon 1.2 TSI Style Emocion Kırmızı Sunroof
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2015, 14:53:54 »
Benim aracım da 2001 1.6 sr akl motor, yeni ve orjinaline ekonomik olarak Yetişemeyebilirim bu sebeple zaten böyle şeylere mecbur kalıyoruz.
Yani tabi aslında en güzeli Dediğiniz ama Malesef bu golf parçaları acayip pahalı

Yurt dışında böyle dertler yok. Parça ucuz. Masraf çok büyükse de zaten atıveriyorlar hurdaya. Türkiyenin o hale gelmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım... Alman olmak varmış şu dünyada :D
CRAFTER TDI 163 ps

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #8 : 14 Mart 2015, 23:31:14 »
Onlar lastik bijonuna kadar kendi ürettiği arabaya biniyor biz de bijonuna kadar ithal parça olan arabaya biniyoruz. Orada araba alım arttıkça ülke ekonomisine katkı, bizde direkt ekonomiye zarar.

LPG nasıl oluyor da boğaz kelebeğini bozuyor onu da anlamadım, boğaz kelebeği LPG sistemiyle herhangi bir bağlantısı veya etkileşimi olan bir parça değil ki.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 16 Mart 2015, 15:38:11 »
benim eski polomda başıma geldi yansanayi kelebek ile değiştirdim 350 tl idi ozaman takar takmaz rolanti düzeldi.gitmediğim gezmediğim usta kalmadıydı.çoğu ben yaparım diyerek temizleme ve adaptasyon yapmaya çalıştı ancak olmadı.bence boşuna uğraşma tak yenisini geç.birde yeniyi takınca dene arıza düzelecekmi.çıkma bende tavsiye etmem.sonuçta en az 10 yıllıktır parça.ömrünü tamamlamıştır yani.
birde form sitelerinden birinde görmüştüm geçen istanbuldaydı sanırım ben tamirini yapıyorum gönderin yapıp geri göndereyim diyordu.

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 17 Mart 2015, 07:24:02 »
Yok arkadaşlar Malesef hele Antalya'da bu işleri çözebilecek bir tane usta yok..
Ben anlam veremiyorum.. Bu insanların tek işi sabahtan akşama kadar Volkswagen Arabaların arızaları ile uğraşıp onları tamir etmek
Günde kimbilir kaç tane benim arabadan geliyor kimbilir kaç kişi aynı sorunu anlatıyor, ama hala
Bilemem açıp bakmam lazım 2-3 gün Sürer diyo bide ... Çıldırmamak elde değil..
vallahi sırf sanayiye adım atmamak ve bu insanlarla muhattap olmamak adına Sıfır km araba alıcam..

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
« Yanıtla #11 : 17 Mart 2015, 11:22:27 »
Hangi ustaya gidiyorsun, Dün yeni sanayiideydim gittiğime pişman oldum.

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 17 Mart 2015, 19:27:42 »
Gitmediğin kaldımı diye sorsana.. ABM , feriza, Abidin ,woswogencim... Hepsine en az 1000 er liralık iş yaptırmışlığım vardır, sadece kendi işimi değil eş dost arkadaş .. Ama hepsi yine de bi şekilde belli ediyor kendini

Çevrimdışı seckin8787

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo Classic - AKL
« Yanıtla #13 : 17 Mart 2015, 19:41:43 »
Hocam boğaz kelebeğiyle alakalı  olduğunu zannetmiyorum.Benzin basınç regülatüründen olabilir kaç km bu araç ?