Merhaba arkadaşlar, başka bir sorundan dolayı forumu inceliyordum da bu sayfadaki bazı bilgilere kendi aracım üzerinden ekleme yapmak istedim.
1) Golf4 ün ( yokuş aşağı olmamak kaydıyla ) 220 yapması imkansız.
2) 5. viteste devir kesici mevcut değil. Düşük viteslerde var.
3) 4000 devir sonrasında (5.viteste) devir saati ve hız göstergesi paralelliği bozuluyor. Yani paralel gitmemeye başlıyor.
Herşey bir yana 190 yapmış zaten daha ne yapsın. Eğer daha düşük hızlarda bir hantallık, gaz yememe gibi bir durum olsaydı kesinlikle problem var denebilirdi. Ama burda bir problem olacağını sanmıyorum. Sadece şunu söyleyebilirim, LPG bakımına gittiğiniz çok olduysa ondan olabilir. Gaz ayarları kısılmış olabilir ve de LPG filtresi tıkanmış olabilir. Özellikle LPG filtresi çok etkiliyor aracın gidişini.
Aracım Golf 4 2001 Comfortline, 1,6 SR 8V AKL motor, Atiker Sıralı sistem LPG takılı.
1 - Gerede - İstanbul yönünde yokuş aşağı benzinde 210 ibresini geçti, 220 'ye ulaşmadı. Hızlanmışken LPG'ye aldım, durum aynı. 213 civarında takılıyor, birşeyler engelliyor.
2- Kesici yok deniyor ama yol da araba da müsait olmasına rağmen ben gaz verdikçe motor fren yapıyordu. Sanki bir ayağın gazda diğeri frende gibi düşün. Birşeyler engel olmasa araba daha da gidecek.
3- Bu deneme esnasında devir saati görebildiğim kadarıyla paralelliği bozmadı, bozduysa da az miktar bozmuştur. Ama şimdi üzerinden 10 gün falan geçti, devir saatinde uyumsuzluk var, devir hızdan biraz daha yüksekte. 5. Viteste, düşük ve yüksek hız/devirde durum aynı.