Merhaba,
Benim aracımda bu motordan. Açıkçası bu motorlara lpg'ciler lpg takma taraftarı değil. çünkü tek nokta sıkıntılı biraz. o yüzden ya ustan iyi olacak ya da bulaşmayacaksın. Madem bulaştık(ki 4 senedir ben de lpg de kullanıyorum) çözümü elbet bulunacak.
Öncelikle yukarıdaki arkadaşımızın soğukken lpg sıvı dan gaz haline tam geçemiyordur demesine bir derece katılıyorum ama sorunun bu değildir. Çünkü bizim araçlar sıralı değil tek nokta ve seninkide öyle ise zaten araç ilk çalışıp gaza dokunduğun anda lpg'ye geçmektedir. Ve bu kışın eksi derecelerde de bu şekilde lpg de çok sefer çalıştırıp hemen lpy'ye geçip sorunsuz kullanıyoruz.
Eski araştırmalarıma istinaden birçok sebebi olabilir(hava gaz karışımı, lpg filtre, lpg ayarı, bir yerde tıkanma, sensörlerden birinin görevini yapamaması vs) ve hatta avans ayarı bile olabilir gibi geliyor. Bende çünkü düşük avasda benzin çalışıyor ama gaz tekleyerek çalışıyor. O yüzden ben avansı biraz yüksekte kullanıyorum. Avans ayarını kendin bile kontrol edebilirsin. (Eski halini çizerek işaretle ki geri getirmen zor olmasın)
Ama bence ne yapıp edip bu araca lpg'yi takmış adamı bulup ona gitmek(ilk mesajda belirttiğin usta ise inatla sorunu bulmasını iste. Benzinde sorun yok lpg yi hallet diye. Yoksa boru sallanıyormuş filan hikaye anlatmış. Biz üst kapağı açıyoruz sorun olmuyor da sallanınca mı olacakmış. Komik adammış).
Sorunun çözümünü bilen daha teknik bilgi verirse iyi olur ayrıca sen de sorununu giderdiğinde neden kaynaklıymış burada paylaşırsan süper olur. Takipte olacağım aynı motor olduğu için bizimde karşılaşma ihtimalimiz yüksek. (Ama yine de içimden avans geçiyor bunu öğrenip bir denemesini yap istersen)