Gönderen Konu: Golf 4 Sis farı  (Okunma sayısı 7011 defa)

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV 2001 Comfortline
Golf 4 Sis farı
« : 21 Nisan 2015, 22:50:50 »
Merhaba arkadaşlar forumda çok aradım benzer konu vardı ama bulamadım aracıma kendim sis farı montajı yapmak istiyorum nasıl yapabilirim aracına montajını kendisi yapan varmıdır aramızda. teşekkürler iyi forumlar

Çevrimdışı ozgur0292

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf4 1.6 sr otomatik
Ynt: Golf 4 Sis farı
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2015, 12:02:26 »
Niye uğraşıyosunki okadar :D

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Nisan 2015, 13:23:44 »
Merhaba arkadaşlar forumda çok aradım benzer konu vardı ama bulamadım aracıma kendim sis farı montajı yapmak istiyorum nasıl yapabilirim aracına montajını kendisi yapan varmıdır aramızda. teşekkürler iyi forumlar

Direkt sislikle beraber mi alacaksınız yoksa sis plastiği ayrı sis plastiği ayrı mı olacak?

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV 2001 Comfortline
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2015, 22:08:35 »
Direkt sislikle beraber mi alacaksınız yoksa sis plastiği ayrı sis plastiği ayrı mı olacak?

sis plastiği ve farı ile birlikte tamponun alt tarafına monte edilenden bahsediyorum
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 22:08:41 Gönderen: golf_vw »

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2015, 22:42:40 »
Ön arka ayrı yansın derseniz ön sisli far anahtarı alacaksınız. Nette mercekli sis farı satılıyor. Kablo röle seti dahil diye biliyorum olmadı satıcıya sorarsınız. Eğer ki far sensörlü far anahtarı da düşünürseniz on numara olur. Coming leaving home vs de olmuş olur. Bunlar için 400-500 ü gözden çıkarmanız gerekir.

Çevrimdışı ilGhiNC

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2009 Golf6 1.6 Trendline - Grafit Mavi --- 2015 Seat Leon 1.2 TSI Style Emocion Kırmızı Sunroof
« Yanıtla #5 : 27 Nisan 2015, 23:14:21 »
Metin abi selam. Bizim Golf6 nın ön sislerini arkalardan ayırmayı düşünüyorum. Orjinal far+yağmur sensörü montajı falan da yapacağım. Bunlar hep planlı kafamda. Geçen gün denedim sensör çalışıyor Trendline araçta. Diğer forumda far+yağmur sensörü ilanı altında paylaştım görebilirsin videoları :)

Röleli kablo demeti bulabileceğim uygun fiyatlı bir yer önerebilir misin acaba? Ya da devresinin nasıl yapıldığını biliyorsan kendim de yapmaya çalışırım. Kendim 5 TL ye malediyorum diyeni duydum çünkü :)
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 23:16:06 Gönderen: ilGhiNC »
CRAFTER TDI 163 ps

Çevrimdışı Berdan

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Volkswagen Golf IV - 1.6 SR - 1999 Comfortline
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2015, 23:54:16 »
Bende düşünüyorum sis farı taktırmayı gündüz ledi vardı zamanla yağmur çamur derken içinde ki ledlerin bi kaç tanesi patladı.Bence arkadaşım en sağlıklısı götürüp elektrikciye bağlatmak bir de yanında ön sisli far anahtarı kromlu olanından al hem güzel görünür hemde sana seçenek sunar

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 28 Nisan 2015, 08:57:20 »
Metin abi selam. Bizim Golf6 nın ön sislerini arkalardan ayırmayı düşünüyorum. Orjinal far+yağmur sensörü montajı falan da yapacağım. Bunlar hep planlı kafamda. Geçen gün denedim sensör çalışıyor Trendline araçta. Diğer forumda far+yağmur sensörü ilanı altında paylaştım görebilirsin videoları :)

Röleli kablo demeti bulabileceğim uygun fiyatlı bir yer önerebilir misin acaba? Ya da devresinin nasıl yapıldığını biliyorsan kendim de yapmaya çalışırım. Kendim 5 TL ye malediyorum diyeni duydum çünkü :)

Valla Golf VI da tüm sistem canbus üzerinden çalışıyor diye biliyorum. Öyleyse işin biraz zor. MKIV ler gibi mekanik ise far anahtarından aldığın tetiği yüksek amperli rölenin tetiklemesine bağlayacaksın. AKü röle bağlantısı ve en son sislere aktarma yapacaksın. Bunun için kablo demetine gerek yok ama istersende nette röle bağlantı setleri var. İster tek tek fişli bağlantı yap istersen soketli röle al. Nette röle bağlantı şeması bulursun.

Çevrimdışı ilGhiNC

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2009 Golf6 1.6 Trendline - Grafit Mavi --- 2015 Seat Leon 1.2 TSI Style Emocion Kırmızı Sunroof
« Yanıtla #8 : 28 Nisan 2015, 10:16:10 »
Golf6 da aydinlatma BCM üzerinden yürüyor. Ama trendline araclarda BCM üzerinde sis fari pimleri yok. Düşük donanimli takilmis fabrikada. O nedenle dediğin gibi tetikli sistem yapiliyor. Ya da BCM değiştirmek lazim. Onun da maliyeti yüksek ve gereksiz görüyorum.

Teşekkürler bilgilendirme için
CRAFTER TDI 163 ps

Çevrimdışı ksaltanfb

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Trendline
« Yanıtla #9 : 12 Mayıs 2015, 11:17:23 »
Ben de gündüz farı aldım internetten . Parklara bağlamayı düşünüyorum

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 12 Mayıs 2015, 13:12:11 »
valla ne yalan söyliyeyim bende düşünüyorum ancak golf 6 niyetim var oyüzden masraf etmesemmi diye bekliyorum.aracımada talip çok satmaya kıyamıyorum.napsam bilmiyom ki?

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2015, 01:20:31 »
valla ne yalan söyliyeyim bende düşünüyorum ancak golf 6 niyetim var oyüzden masraf etmesemmi diye bekliyorum.aracımada talip çok satmaya kıyamıyorum.napsam bilmiyom ki?
4 kasa efsane ama eskidi artık sanki :)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 21 Mayıs 2015, 16:26:48 »
sen değiştirdin sanırım artık beğenmiyosun.az kaldı 1 sene sonra inşallah yada 2  :D :D :D

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #13 : 21 Mayıs 2015, 17:08:03 »
sen değiştirdin sanırım artık beğenmiyosun.az kaldı 1 sene sonra inşallah yada 2  :D :D :D
valla kasa olarak daha çok hoşuma gidiyor golf 4 benim :)