Astra J Edition 1.6 benzinli kullanıyorum. En boş donanım olmasına rağmen tam bir fayda maliyet aracı. Kasım ayında sıfır olarak %0 faizle almıştım 48350 ye. Yakıt şu an şehir içi 10 litre araç 6500 km de. İlk yağ bakımına kadar yakar dediler. İlk aldığımda 12 litreydi. Ağırlığı 1400 km olmasına rağmen performansı çok iyi. 1.6 dizeli test sürüşünde kullandım valla motor çok iyiydi. Ses yoktu. 1.3 dizelden sonra bu bambaşka birşey olmuş.
Aynı zamanda 1.2 TSI Golf kullandım ikisinden yola çıkarak yorumlarımı yazıyorum.
Sahibi olduğum araç 1.6 benzin ve test sürüşünde kullandığım araç 1.6 dizel kullanımım sonucu yorumum:
Avantajları:
Süspansiyonun sert olması uzun yolda virajlarda araç kendine daha hakim.
Sanki altı biraz daha yüksek ama ön tampon altındaki koruma lipi iki de bir sürtüyor.
Kasa ve iç mekan görünüm gerçekten çok iyi bu araçta.
Arka koltuk mesafe sanki Astra da daha iyi. Hemde yanlamasına da geniş bir araç.
Fayda maliyet açısından düşünülebilir bir araç. Ford Renault Hyundai almaktansa bunu düşünürüm. Aynı donanımda Golf ile uçurum var.
Araç VW ve diğerleri kategorisinde bana göre diğerlerinin lideri
Sizin alacağınız araç muhtemelen üst donanım olacağı için Watss bağlantılı süspansiyon sınıfının en iyisi olarak görülüyor. Benim arabada yok.
Dezavantajları:
Sert süspansiyon şehir içinde biraz rahatsız edici.
Geçmişi VW olan biri eğer ki kırıksa arabasına donanım ekleme kodlama kurcalamayı seven biriyse Opel kendine müdahale ettirmiyor
OEM şekilde sis farı bile takmak sıkıntı. VW afedersiniz o..pu gibi herkese elletmeyi seviyor
Golf ile ahım şahım bir görüş açısı farkı yok ikisindede ön direklerden viraj görünmüyor.
Bagaj litre bazında Golf e göre küçük teknik verilerde.
Astranın 1-2 yıla kadar kasa değiştireceği söyleniyor.
Yakıt konusunda Golf daha iyi olacaktır DSG her zaman yakıt avantajı sağlıyor.
Golf Golf abi ben ısınamadım Astra ya
Araç iyi güzelde VW den sonra tat vermedi. Borcu bitsin garantiden çıksın değiştirmeyi düşünüyorum. Faizsiz kredi ile para bağlamak için aldım. Yanlış anlaşılmasın araç kötü değil ben ısınamadım