Gönderen Konu: Direksiyon Kutusu  (Okunma sayısı 7692 defa)

Çevrimdışı Berdan

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Volkswagen Golf IV - 1.6 SR - 1999 Comfortline
Direksiyon Kutusu
« : 08 Mayıs 2015, 23:15:35 »
Hayırlı akşamlar arkadaşlar 2 gün önce şehirlerarası yola çıktım 120-140 km sürat yaptığım da araba sağa sola gitti sanki fırtına varmış gibi  bugün de uzun yola çıkacağım için rot balansdan kaynaklandığını düşündüm rot balans yaptırmaya götürdüm oradaki usta direksiyon kutusundan kaynaklandığını söyledi bi de rot millerine baktır dedi ama direksiyonumda da boşluk var sıfırı 400-600 tl arasındaymış bugün de uzun yola çıktığımda 140 km hızla falan araba sarhoşlar gibi sağa sola gitti yanımdan kamyon falan geçtiğinde araba sanki yan tarafa uçacakmış gibi oldu sizde de böyle bir sorun oldu mu ve direksiyon kutusunun tamiri sağlıklı olur mu ?

Çevrimdışı seheryeli51

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: ww polo classic otomatik
Ynt: Direksiyon Kutusu
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2015, 23:39:56 »
direksiyon kutusu arızasına benzemiyor, benimde bozulmuştu, (benimki 99 polo) keçeler eskiyor, direksiyon dünyası diye bir yer var ist, garantili yapıp gönderiyorlardı, sıfırını servite bana 2 bin küsür çekmişlerdi.. dediğiniz olaya benzer bir şey yaşadım ben, sert bir şekilde çukura filan girdiyseniz rot ayarı bozulmuş olabilir. bazı rotçular sadece kamber ayarı yapıp gönderiyor, bence bir iki rotçuya gösterin

Çevrimdışı Berdan

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2015, 23:44:30 »
direksiyon kutusu arızasına benzemiyor, benimde bozulmuştu, (benimki 99 polo) keçeler eskiyor, direksiyon dünyası diye bir yer var ist, garantili yapıp gönderiyorlardı, sıfırını servite bana 2 bin küsür çekmişlerdi.. dediğiniz olaya benzer bir şey yaşadım ben, sert bir şekilde çukura filan girdiyseniz rot ayarı bozulmuş olabilir. bazı rotçular sadece kamber ayarı yapıp gönderiyor, bence bir iki rotçuya gösterin

Direksiyonumda da boşluk var ama o kafamı karıştırıyor 2 ay önce de bu sorundan dolayı götürmüştüm yani direksiyon boşluğundan dolayı usta direksiyon kutusunda sorun olduğunu söylemişti ve 400 tl masrafının olduğunu söyledi bende şimdilik dursun dedim çünkü baskı balata da değiştirecektim hepsini bi arada yaptırrım dedim ama şimdi sorun daha da arttı ve yüksek hızlarda inanılmaz derecede zor oluyor kontrolü

Çevrimdışı seheryeli51

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: ww polo classic otomatik
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2015, 00:11:56 »
direksiyon kutusundaki boşluğu direksiyonun  altında ayar yeri var, oradan ayarlatmıştım ama öyle abartılı bir boşluk yoktu, inşallah kutudan değildir kardeş, revizyon için işin ehli yerler var, bence bu şekilde hız yapma  :saygılar

Çevrimdışı Berdan

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2015, 00:23:54 »
direksiyon kutusundaki boşluğu direksiyonun  altında ayar yeri var, oradan ayarlatmıştım ama öyle abartılı bir boşluk yoktu, inşallah kutudan değildir kardeş, revizyon için işin ehli yerler var, bence bu şekilde hız yapma  :saygılar

Zaten o kontrolden çıkması beni yeterince korkutuyor 100 km hızdan sonra oluyor ama bu.Kardeş inşallah ayardandır ama arabanın öyle sağa sola gitmesi kafamı kurcalıyor direksiyonda boşluk olursa öyle yaparmı ki ?

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2015, 00:15:34 »
Lastiklere baktırdınız mı?
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı Berdan

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2015, 00:03:37 »
Lastiklere baktırdınız mı?

Lastiklerim eğriymiş ama rot balans bozar öyle sağa sola götüreceğini sanmıyorum

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2015, 13:13:23 »
ön arka değişimi yaptır lastiklerine.iç dış falan.lastiklerde yapar.

Çevrimdışı Berdan

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 12 Mayıs 2015, 22:55:41 »
ön arka değişimi yaptır lastiklerine.iç dış falan.lastiklerde yapar.

Zaten yaptırmıştım onu ön tarafta ki lastiklerin eğriliği fazlaydı arkaya aldırdım