Seçkin bey ben zaten aracımda Gtechniq P1 ve polisaj yünü kullanarak derin çizikleri daha önceki uygulamamda gidermiştim, daha hangi derin çizikten bahsediyorsunuz anlamadım. Gtechniq ürünlerini eminim hiç duymadınız ama incelerseniz ne kadar kaliteli olduğunu göreceksiniz. Yaptığım son uygulamada sadece temizlik pastasıdır, Scholl Concepts markasının en ince pastası olan S40, Lake Country markasının en yumuşak, hatta sadece wax,glaze uygulaması için önerilen polisaj süngeri ile yapılmıştır. Yani sizin anlayacağınız şekilde anlatayım sınıfında en kaliteli ürünler ve en düşük aşınma verecek şekilde bir uygulama yaptım. Fakat bu markaları da ilk defa duyduğunuzu biliyorum ama ne yazık ki araştırma zahmetine girmiyor, sadece eleştiri yapmaya çalışıyorsunuz.
Kil uygulaması ise polisaj işleminden önce yapılması gereken, boya üstünde yıkama ile temizlenemeyecek, trafik filmi olarak adlandırılan kirleri alan ve kesinlikle uygulanması gereken bir yöntemdir. Bu şekilde boyaya işlemiş bu kirler arındırılarak polisaj esnasında bu kirin boyaya yedirilmesi önlenir. Biliyorum böyle bir şey olduğunu ilk defa duyuyorsunuz, forumda bile konusu ve açıklaması mevcut, lütfen okumaktan çekinmeyin. Son uygulamamda eğer gördüyseniz markasız kil kullandım, bu nedenle yüzeyde çok hafif iz-çizik oluşturdu, bu sizi korkutmasın, endişelendirmesin. Kaliteli bir marka(siz bu markaları daha iyi biliyorsunuz
), yumuşak yapıda kil kullandığınız taktirde veya killi bez kullandığınız taktirde bu sorun olmayacaktır.
Lütfen aklınıza takılan olursa sormaktan çekinmeyin.
Son uygulamamın konusuna şu linkten ulaşabilirsiniz =>
http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/sag-dumen-polo-polisaj-ve-boya-koruma-uygulamasi-t36872.0.html;msg476399;topicseen#new