Arkadaşlar merhabalar uzun zamandır bir sorun yoktu.Bu sıkıntı da bir süredir var ama nedir ne değildir bilemiyorum açıkçası.Sorunun detayına inersem özellikle motor ısındıktan sonra devir düşükken herhangi bir vitesteyken o vitesin devirinden daha düşük mesela 2000d/d civarında gaza yüklenince bir şıkırdama sesi geliyor.Şimdi ne zaman başladığını tam olarak hatırlayamıyorum ama önceden yoktu sanki.Mesela rampalarda çok belirginleşiyor ses çekişten düşmeyle doğru orantılı olarak.Ustama da danıştım kötü yakıta denk gelmişsindir falan dedi ama bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.Würth ün hem enjektör temizliyisinden hem de oktan yükselticisinden de kullandım geçmedi.Yağını filtresini falan da değiştirdim ama ses yine var Başına gelen ya da çözen birileri varsa fikir alışverişi yapalım
mantıklı gelmeyebilir belki olabilir karter koruyucu var ise şanzıman kulağına değme yapıyor olabilir
Kardeşim karter koruyucu var sacdan ama pek deyeceğini sanmıyorum.Bir de şanzıman kulağına deyiyor diyelim,gaza basınca gelen şıkırdama vites kulağıyla ne alaka anlamadım
Sinan aracın lpg'li miydi? evetse atiker miydi? atiker enjektörler biraz şıkırtılı çalışıyor. ısınıp lpg ye geçince ses başlıyor olması olması aklıma bu soruları getirdi.