Merhaba,
2015 Mayıs ayında '97 1.4
sportline afh alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Doğal olarak birkaç problemim var, anlayan ya da yardımcı olabilecek birisi varsa memnun olurum.
1) Aracıma yıkama yapıldığında ya da aşırı yağmur yağdığında pedalların arkasından bir yerden çok hafif bir su akıntısı yaşıyorum. Daha önceden çok fazlaydı ama su giderlerini hava ile patlatınca bu azaldı. Neden olabilir, başına gelen var mıdır?
2) Aracın motor altında herhangi bir koruma yok. Yani üstten bakınca zemin görünüyor. Doğal olarak su birikintisine girince araçtan garip bir vıyklama sesi geliyor ya da stop ediyor. Araç altı koruma sacı normalde var ancak bende mi yok acaba?
3) Havalandırma düğmelerinin ışıkları yanmıyor. Konu ile ilgili Ersan Bey'e özel mesaj attım ama dönüş gelmeyince alternatif bir çözüm olabilir mi diye sormak istedim.
4) Klimam çalışmıyor.Aracı alırken usta gaz ile ilgisi yok, kompresörü arızalı olabilir, 80 ile 800 TL arası masraf çıkartır gibi bir yorumda bulunmuştu. Klimayı açınca araçta herhangi bir rölanti değişikliği, ekstra hareketlenme vs olmuyor. Sanki klima değil de normal fanı açmış gibi içeriye hava veriyor. Acaba başka bir sebebi olabilir mi?
5) Aracımın helezonları kısık,
spor helezon sanırım. Dolayısıyla bütün taşı çukuru rahatlıkla hissediyorum. Orjinal helezon bulabileceğim bir yer mevcut mudur?
6) Sanırım sağ ön far camı kırık olduğu için ön farlara ve sinyallere film çekilmiş, ancak araç hem pısık hem de farlardaki izler engellendiği için karşıdan gelen aracın ışığı kör edercesine geliyor. 2 farklı model buldum, depo ve hella. Hangisini önerirsiniz? (depo 100 TL, Hella 170 TL)
Şimdilik bu kadar. Vakit ayırıp okuyan ve yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
Not: Eskişehir'de oturmaktayım. Forumda göremedim, eğer Polo etkinlikleri vs gerçekleşiyorsa nereden öğrenebilirim?