Merhaba Mk3 lerin kilometre göstergelerinin motorları büyük stepper motorlardan. Sorun belki kilometre göstergesinin soketinde olabilir. Sokete giden pin'in kablosunda kesiklik olabilir. Onu kontrol etmek için sigorta kutusunda iki adet mavi soket vardır. C ve D soketleri. Devre şemasında hangi sokette hız kablosu olduğu yazar. Şu an ezberimde değil. Ölçü aleti ile gösterge kutusundaki soketin pin'i ile sigorta kutusundaki pin'in karşılığı ölçülür. Eğer kabloda kesiklik varsa ek yapılarak sorun çözülür.
Bence önce saati benzinli başka bir GOLF'e takıp deneyin. Sorun gösterge panelinin stepper motorunda ya da kartında da olabilir. Şanzımandaki dişlinin kırılmasını hissetmeniz gerekir diye düşünüyorum. Şanzımanda kilometre dişlisi vardır. Google'de aratırsanız görürsünüz. Ustanızın söylediği gibi olabilir. Ama ben olsam önce gösterge panelini başka araçta denerdim. Sigorta kutusundan hattı da kontrol ederdim. İmkan varsa saatinizi başka araçta da deneyin. Yalnız dikkat edin saatinizin markası VDO ise VDO olan aynı araçta , MOTOMETER ise MOTOMETER olan aynı araçta deneyin.
Bu arada gösterge panelinin camını uzunluk yükseklik olarak ölçüp bana söyleme imkanınız var mı? Bir mezure ile? Sadece ön camını ölçseniz yeter