Merhaba arkadaslar.Bildiginiz gibi bir turlu kendime ait olan bir araca kavusamadim
Yaz aylarindan bu yana degisen seyler oldu.Yaz aylarinda kredi cekip arac alacaktim ama pesinati tamamlayamadim.Simdi ise hedefler yukseldi daha fazla calisarak yeterli butceyi sagladim(pesinat parasindan bahsediyorum)Elimde 12 bin ytl var ve arac almak istiyorum.Dedim ki bu fiyatlarda bir arac alayim ama bu fiyatlarda alacagim arac beni surekli sanayiye goturecek basima dert olacak diye dusundum ki cevremde gorduklerim bunlar.Bunun sonucunda babamla masaya oturdum ve onun kosullari kabul etmek zorunda kaldim:
Babam ticaretle ugrasiyor ve bana arac alimi icin yardimci olacak.Ama sadece ticari arac alabilirim.Cunku kdv den dolayi.(%18 i gider olarak gosterileceginden dolayi)
Kendi paramin ustunu babam tamamlayacak bir kisim.Bir kisimda kredi cekip odeyecegim.
Simdi bana bir ticari arac seceleim:
Ben opel combo 1.7 cdti
spor paketten yanayim.(Aracin fiyati 30 bin ytl.Siyah metalik reng ve
spor paket.Ayrica su anda kampanya varmis 1200 ytl lik mazot fisi veriyorlarmis.Bu da beni en az 4-5 ay idare eder.Cebimden mazot parasi cikmayacak.Ayrica araci alacagim yer kol dayama ve hiz sabiitleme de hediye edecek.)
Ben gittim opel bayisine ve araci test ettim.Ama 1.7 cdti 100 hp lik model ellerinde yokmus siparis uzerine geliyormus.Ben de 1.3 cdti kullandim.Motor performansi disinda her sey beni tatmin etti bir ticari araca gore.
Siz combo hakkinda ne dusunuyorsunuz?Dikkat edin 1.3 degil 1.7 cdti alacagim.Motor performansi yeterli sayilir.Motor performansi disinda bana ne gibi onerileriniz olur?Illaki combo degil baska ticarilerde tavsiye edebilirsiniz.Caddy almak isterdim ama 36 bin ytl lik fiyati ve comboya gore donanim eksikleri oldugu icin vazgectim.
Hadi su kardesinizin problemini cozuverin
Gorus ve onerilerinizi bekliyorum ozellikle combo hakkinda...