Nerede kalmıştık?
Büyük ve lazım olan şeylerde ilerleme yok. Ivır zıvırla akşamları halimiz kalırsa uğraşıyoruz.
Atıf amcam arabada hak iddaa etmek için tam gaz çalışıyor. VDO saat seti, el freni lambası ve hansların illuminati yazılarından hediye etti gönlümün efendisi.
Gelelim VDO göstergenin içini açmaya. Elimizdekiler voltmetre, yağ basıncı ve sıcaklık göstergesi. Hemen camlarını temizlemek için kasayı söktüm.
Çerçeve pres olduğundan ince düz tornavida yardımıyla kenarları ayırıyoruz.
Sonrasında temizlik boya ve mutlu son! Ha bu arada bu çerçeve ve camların sıfırları vs satılıyor VDO saatler için. Takarken yine kenarları bükerek takacağımız için eskisini kullanmaktan farkı yok benim için. Kalıp ve presle uğraşmak isteyen daha güzel işçilik sağlar.
Gelelim takomuza.
Yol bilgisayarı için kullanacağımız ekran geldi. TFT dokunmatik ama dokunmatik özelliğini kullanmayacağım. Ölçüleri tam istediğim gibi olduğu için aldım. Ana hatları belirledik, sensörleri okuyup değerleri gösterebiliyoruz. Kadrandaki ledleri de ekrana simge olarak taşıyorum. GPS modülü geldiğinde de hız okumaya başlayacak. Sonrasında da çerçeveye montaj.