Biraz merak birazda modifiye tutkusu 98 model 1.9 dizel Skoda Felicia'ya turbo uygulaması getirdi aklıma, tabi en büyük etken üzerindeki makinenin VW grubundaki makinelerle aynı olduğunu öğrenmemle oldu. Önce bi araştırma yaptım ve 1.9 versiyonda orjinal Garrette T2 turbo olduğunu öğrendim. Sonra bi 1.9 turbo bulup inceledim benim makineyle aralarında ufak tefek değişiklikler vardı ama halledilmeyecek bir şey değildi. Daha sonra konuyu bahsettiğim tamirci arkadaşa açtım oda zaten dünden razı 15 yaşındayken K70'e enjektör taktığını bilirim. Elinde hemen hemen her türlü çıkma parça mevcut. Önce filitreyi ve manifoldları söktük turbo manifoldların yerine uyum sağlaması problem olmadı daha sonra karterde delik açtık turbo yağlaması için aparat yapıp dönüşü bağladık giriş içinde yağ filitresinin üzerindeki yedek çıkışı kullandık. Egzost bağlantısını söküp egzostcuda manifolda göre flanş yapıp esnek egzost borusu ile turbonun egzost çıkışını bağladık. Tabi bu arada ufak tefek tadilatlarda yapıldı. Uygulama yapıldı ama bi problem çıktı, turbonun kafası kaputa değdi hemen kaputu kesip deliğin üzerine Subaru'nun havalandırma kanalından koyduk en gırgırıda bu oldu millet hava olsun diye koyduğumu düşünüp akılları sıra benle kafa yapıyorlardı bende açıp turboyu gösteriyordum hallerini siz düşünün artık......
Gelelim sonuca benim Sıdıka şaşırdı nereye gideceğini bilemez oldu bu sefer durma problemi çıktı, alet durmuyor zamanla alıştık tabi bu arada bildiğiniz gibi Felicia'larda müthiş bir tutunma kabiliyeti var en büyük avantajımda o oldu düz yolda fazla sürat yapmadığım için virajlara sol ayak dip gaz girip peşime takılanlara plaka ezberletiyordum hatta darglardan dönerken Polo'su olan bi arkadaş benle beraber dönecem diye bariyerleri sıyırmıştı. Şileye tırmanmaya giderkende yine bi Polo gidene kadar kovalamıştı beni.
Macera yaklaşık 30.000 km sürdü daha sonra makineyi elimize aldık aşırı tork piston kollarını yay gibi yapmış silindirlerin içi ise tünel gibi olmuştu. Tabi komple motor yapıldı ve tüm malzeme Turbo motor için kullanılanlardan seçildi