Sevgili kardeslerim abilerim:
Oncelikle boyle topiklerde dikkat edilmesi gereken seyler var bence.
1.Aracinizin yakit verilerini ytl olarak degilde litre hesabi olarak verelim lutfen.Cunku biliyorsunuz ulkemizde her gecen gun yakita zam yapiliyor ve bu ay ki km de yaktigim yakit masrafi ile gelecek aydaki yakit arasinda fark olusuyor.
2.Aracinizin yakit verilerini eklerken hangi durumlarda nasil kullanildigini ve trafik durumunu da eklerseniz daha gercekci sonuclar ortaya cikacaktir.Ornegin Istanbul daki bir kopru trafiginde aracin yakiti ile Burdur da ki sehir ici yakit tuketimi arasinda belki de 1-1.5 litre fark olacaktir.Bu da onemli bir rakam.Tamam sehir ici yakit degeri diye ekliyoruz ama sehir icindeki trafik durumu-hava sicakligi-aracin yuk durumu ve aracin kullanim sekli(
spor kullanim-normal kullanim-ekonomik kullanim) yakit degerlerinde onemli degisiklikler soz konusu yapabilir.
Benim caddy aracim yok ama arkadaslarin araclarinin ortalamalarini ekleyeyim:
Burdur sehir ici trafiginde(trafik az) normal kullanimda arac yuksuz durumda iken vw caddy 1.9 tdi combi manuel vites yakit sarfiyati:
7.2 litre.Tabi bu rakam bazen 6.8 bazen 7.4 e cikiyor.Ben ortalamasini veriyorum.Bugun ki pompa fiyatlarina gore euro dizel:
2.75 ytl.Buna gore hesap yaparsak arac bugun itibari ile kilometrede
19.8 ykr yakit sarfiyati olmaktadir.