Arkadaşlar sene 2002'de 1985 model Golf dizelim vardı.Benim o zamanki Golf'ün mazot filtresi şimdiki TD arabamdan daha değişikti.85 modelin mazot filtresi kaportaya monteli bir kapağa vidalama sistemiyle döndürerek oturuyordu.Birgün motor iç kaportya monteli filtre kapağı çatlayınca filtre de hava almaya başlamış, araba da giderken bi gidiyo bi duruyo,çekmiyo yani adamı delirtiyodu.O zamanlar Çorum'da çalışmaktaydım.Servise gittiğimde bana uçuk bir rakam çıkarıp bi ton para istediler.Ben haftasonları Ankara'ya dönüyorum ve Ankara'da yaptıracam zaten olayı ama Ankara'ya gelene kadar beni yolda bırakmasından korkuyordum.İşyeri arkadaşım da dizelci usta bir akrabasının olduğunu ,ondan fikir alabileceğimizi söyledi.Ben önce çekindim çünkü adam Dodge AS 900 Motor ustasıydı
Adama gittik,adam açtı baktı filtrenin durumuna ,filtreyi aldı iyicene baktı şekline felan.
.Tabi bu arada biz de arkadaşla çaktırmadan gülüyoz :)Ve bana gidin Dodge AS bilmem ne kamyon modelinin şu filtre takımnı alın gelin dedi.Gittik aldık çok çok ucuz bi fiyata.Ben o filtre takımının beni sadece Ankara'ya kadar idare etmesini beklerken,o Dode AS filtre takımı arabayı satana kadar taş gibi görev gördü valla
Güzel bi anı