Selem arkadaşlar,
ben geçtiğimiz ay 2003 model 8V (BFQ MOTOR) otomatik vites Golf Comfortline aldım.
Araç 43.000 km. de
Almadan önce aracı yetkili servise götürdüm ekspertis yaptırdım , servis aracın km sinin orjinal olduğunu ve aracın temiz olduğunu herhangi bir probleminin olmadığını söyledi.
Bende aracı 20.500 TL ye satın aldım.
Aracı ilk kullanırken cok hosuma gitti fakat aldıktan birkaç gün sonra önce ekranda EMMİSSİON WORKSHOP yandı saonra EPC yandı ve sonrada MOTOR IŞIĞI yandı. Araba çekişten düştü . Aracı servise götürdüm tanıdık usta var diye SEAT servisine götürdüm. Aracın genel bakımını yaptırdım Gaz Kelebeğini temizlettim ve aracın LAMBDA SENSÖRÜ nün arızalı çıktığını söylediler onuda değiştirdim (290 TL)
Arabayı servisten aldım kullanıyordumki araba N de dururken ara ara hafir sarsıntılı çalışıyor gibi hissettim, tekrar servise gittim her hangi bir arızanın olmadığını otomatik vites Golf lerde bu kadar sarsıntının normal olduğunu söylediler.
Sonraki günlerde EPC tekrar yandı MOTOR IŞIĞI tekrar yandı bir daha servise götürdüm bu seferde beyinde problem olduğunu söylediler. Aracı serviste bıraktım onlar cıkma beyin konusunda yardımcı olacaklarını söylediler ve beyni cıkma ile değiştirdiklerini söylediler.
Ben tekrar araca binmeye başladım ama iki gün sonra tekrar EPC yandı. Ben söylene söylene bir daha servise gittim aracın beynini tekrar beyinciye göndereceklerini , beyincinin garantili yaptığını söylediler. Gönderdik arac serviste bu sefer beyinci GAZ KELEBEĞİ nden az sinyal geliyo gibi birseyler sacmalamış serviste bana aracı bu sekilde kullan her hangi birsey olmaz bizde sana gaz kelebeği ayarlarız onu değiştiririz dedi. Ama benim Golf tende gaz kelebeğindende midem bulandı artık. ve bakıyorum bu sorunu yasamayan yok sanırım. çözüm ile ilgili tüm önerilere açığım
Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tesekkür ederim
Herkese saygılar, selamlar.