Doğru diyorsunuz , ama bu ülkede biraz işler yolunda gitmiyor sanki, vergisini veren adam - doğru düzgün çalışan insanlar hep ezilir , eziyet ceker, orta seviye bile yaşayamazlarken, her turlu vergi kaçıran, yolsuzluk yapan büyük işler yapan insanlar her zaman el üstünde tutulurlar, imparator gibi olurlar, bu bizim ülkemizde bana kalırsa böyle.
Ama ben şu noktaya katılmıyorum, mesela geçen günlerde Kadir Topbaş açıklama yaptı, İstanbulda yaşamanın bir bedeli olmalı diye, nasıl new york , londra gibi şehirlerde yaşamanın bir bedeli varsa, ve herkesi toplu taşımaya vs. yönlendiriyor, ve şehir içine girmek nasıl londra gibi şehirlerde paralı ise bizdede paralı olsun diyor. Ama unuttuğunuz birşey var.
Londrada 400km raylı sistem var, toplu taşıma mükemmel işliyor, her yere rahatlıkla ulaşabilmeniz mümkün,adam evine çok kısa bir mesafeden metrosuna binip rahatlıkla işine gidebiliyor, bu durumda sen kalkıp dersenki ben aracımla gidicem , o zaman bilader ver bakalım para, yada al sana en pahalı benzin. Birde bize bakalım toplam uzunluğu 10km bile olmayan metromuz var, ve toplu taşıma gerek araçları- gerek sistemi oldukça kötü, şimdi bu durumda sen o adama diyemezsinki, toplu taşımayı kullan diye, ben büyükçekmecede oturuyorum, ümraniyeye gidicem, hadi toplu taşımayla git yada metroyu kullan, bunlar mümkün bile değil, Bu durumda herkes aracıyla çıkıcaktır. Yani bilmem anlatabildimmi ama bizde insanları toplu taşımaya yonlendirirken veya diğer şehirlerle mukayese ederken büyüklerimizin cok daha mantıklı olması gerektiği kanısındayım.
Son olarak dogru diyorsunuz , bu ülkede hiçbir şekilde örgütlenme ve toplu olarak birşeylere karşı cıkma diye bir olay olamıyor malesef.
Şuanda bütün Yunanistan ayakta adamlar Sosyal Güvenlik yasasına karsı tek yürek olmuş, hertürlü eylemi protestoyu yapıyorlar. Günlerdir yunanistanda çöpler toplanmıyormuş, toplu tasımadan her sektore adamlar iş bırakma eylemleri yapıyorlar. Ne kadar güzel. Birşeylere karşı cıkmak , olayların yanlış ve kandırlmaya yönelik yönlerini görmek ve o doğrulta bir bütün olarak birşeyler yapmak, o toplumun ne kadar gelişmiş ve bilgili olduğunu gösteriri bana göre , bizdede bu yasa cıkıcak kimsenin umrunda bile değil, ve yunanistan halkı bizden daha zengin , adamlara belki dokunmayacak bile, hoş bizede kendimizi zengin hissediyoruz ya orasıda başka