Bu hafta sonu Trigeri değiştirtim. Kafamdan çok büyük bir soru işareti silindi. Bunlara artı olarak Ön diskleri , balataları değiştirip ve bakımınıda yaptım. Daha önceden satın almış olduğum motorsilk bor katkısınıda koydum. Bununla ilgili izlenimimi ilgili bir başlık altında sizlerle paylaşacağım.
Sizlere fiyatlar hakkında da bilgi vermek isterim. Hatırladıklarımın markalarınıda yazacağım.
Parçaları yağ hariç Aksarayda ilkay otomotivden aldım. uygun geldi fiyatları.
Trigel seti : 70 TL Kayış: dayco
Ön diskler : 65 TL Valeo
Ön Balata : 40 TL
Hava Filtresi : 10 TL
Yağ Filtrsi : 7 TL
Benzin Filtresi : 13 TL
Polen Filtresi : 7 TL
Buji ( 4 adet) : 20 TL Bosch 3 tırnaklı
Castrol Magnatec 10/40 : 50 TL
Hepsi 280 TL tuttu. Triger seti değişimi ve disklerin , balataların değişimi için 100 TL verdim. Bakımı kayınco ile beraber yaptığım için para vermedim. Bor katkısını önceden internet üzerinden 68 TL'ye almıştım. 20 TL de yağı değiştirmeden önce kullanmak için motor içi temizleyeci almıştım. Hepsini 468 TL 'ye halletim.
Şimdi sırada otomatik şanzıman yağ ve filtresinin değişmesi var. 6 lt yağ gidecek. tamamen yağ boşaltılacak hatta vakumla çektirilecek. Filtrde değişecek. Onuda hepsi dahil 150 TL ye halledeceğim gözüküyor. Genelde yağ değiştirken 3 lt filan değişir derler ama vakumla tirbünün içininde boşaltılarak tamamen değişmesi sağlanıyormuş. Bunun filtresi de 35 TL filan. diğer filtrelere göre pahalı.