6N2 lerde Boğaz kelebeği temizliği için Sadece hava filtresi üst kapağını çıkarmak yeterli oluyor
Arkadaşalr Aracım Lpg li. Geçen gün yokuşta dizel arabalarla yarışyaptık 3. viteste 5000-6000 devir 120-130yaptım mecburen. İlk yavaşlamamda STOP etti sonrakilerde de devam etti rolanti devri 500-600e düştü. Boğaz kelebeğini batırdığımı anladım. Batıkentte ilk iş hava filtresinin vidalarını söküp kaldırdım boğaz kelebeği görünüyor zaten. Komşumun çoçuğunu koltuğa oturtup gaz pedalına basmasını söyledim. Arcımda Pover Plus balata spreyi duruyor 5tl. Boğaz kelebeği zift gibi simsiyah olmuş Yağ tıpam akıtıyormuş yağımda azalmış onunda etkisi var. power plusu sıktım peçeteyle sildim. Araç da birkaç saat dinlendikten sonra rolanti düzeldi.pover plus motora indiği için bir iki gün titredi sonra tamamen düzeldi.
İş 10dk. sürmedi Yağ çubuğunu çekip yağ kontrol etmek kadar basit. Hiç bir sensörü ellemiyorum. Adptasyonda gerekmyor. Sadece bir kere yaptırdım adaptasyonu(EGR ayarı) düzeldi ikidir siliyorum gerekmiyor.