Gönderen Konu: Buda Benim mk 1 im  (Okunma sayısı 73159 defa)

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Ynt: Buda Benim mk 1 im
« Yanıtla #140 : 06 Eylül 2008, 13:51:37 »
Altını ve çamurluk içlerini ince bir şekilde ziftletmeyi unutma aracın en çok pas a maruz kaldığı yerler o yüzden ihmal etme malum tr deyiz araçlar garaj olmadığı için altı ıslak kalıyor zaturre olmasın... :D

Bide çamurluk içlerindeki kanalları içe eğdirirsen yarın öbürgün daha büyük bir jant taktığında sürtme sorununu önceden düşürmüş olursun... Boya işlemleri falan bittimi geri dönüşü zor bunların...

« Son Düzenleme: 06 Eylül 2008, 13:57:47 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #141 : 06 Eylül 2008, 14:08:42 »
ya bilmiyorumki boyacım ziftletmeye gerek yok dedi mumla ondan sonrada pütür at dedi, kaportacıda ziftlet dedi kafamı karıştırıyorlar. yoksa 75 ytl ye bi yer buldum ziftleyen.

geçen gün hiç ummadığım bi yerden çürük çıktı çok şaşırdım, sol arka  camın tam kösesinde iç tarafda  tavan döşemesini sökerken farkettim orası nasıl çürümüş çok şasırdım son çürükleri bitirene kadar savaş açtım bu sondu umarım :)

jant işi iyice kafa bulandırmaya başladı zaten sorma nasıl yapcam bilmiyorum 15 jant çok zorlarmı 195/45/15 ile üzerinde 175/70/13 var

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #142 : 06 Eylül 2008, 14:29:18 »
 Sen ziftletmeye bak... En ucuzu bu... Yok eğer param çok diyorsan astardan önce koruma uygulanır ve üzerine atılacak astarda özel olur (kilosu 80 YTL)

175/70/13 ün karşılığı 195/50/15 tir ama taban genişlediği için motor gücün dük ise yakıt artar oyüzden yakıtı azaltmanın büyük ebat jantta yanak düşürmek bu ölçüde 195/45/15 ile idealdir KM de 100 gösterirken 97 ile gidiyor olucaksın ama aracın inan bana 175/70 lerden daha seri olucak çok fazla kaybın olmayacak...

Mesala benim eski hali 15" 7j jant ve 195/45 lastikler ile yanlız standard helozonla biraz leylek misali oluyorlar...
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2008, 14:30:59 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #143 : 06 Eylül 2008, 14:30:01 »
tam burası çürümüş nasıl olmuş ne sebep olmuş bilmiyorum.

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #144 : 06 Eylül 2008, 14:35:50 »
iyi o zaman sorun olmazsa 195/45/15 borbetlerde hazır zaten :) olmuşken iyi bişey olsun daha sonra uğraşacak hiç vaktim olmayacakta en güzeli araba sanayideyken işi bitirmek olur benim için.
izin almak bazen sorun oluyor.

millet doktora gidecem diye izin alır, bende sanayiye gidecem diye :D.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #145 : 06 Eylül 2008, 16:48:32 »
tam burası çürümüş nasıl olmuş ne sebep olmuş bilmiyorum.

Çamurluk içinden desem inanırmısın... İşte o yüzden diyorumya çamurluk içlerinide güzelce ziftle diye...

Çevrimdışı golf-line2

• golf GTD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #146 : 06 Eylül 2008, 20:07:50 »
maşallah i gidiyora benziyor yanlız ben arka tampon altı scını beğenmedim cürük var gibi duruyor orda sac incelmiş sanki..

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #147 : 08 Eylül 2008, 09:18:21 »
zifletiyim o zaman ne yapiyim, şu işleri bitsinde hayırlısıyla bi ersan alır götürürüm ziftçiye.

maşallah i gidiyora benziyor yanlız ben arka tampon altı scını beğenmedim cürük var gibi duruyor orda sac incelmiş sanki..
evet biliyorum kadir stepnenin ordan takmıştım arabayı demire eğdi orayı, ısıtılıp düzeltilecek orası.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2008, 12:09:39 Gönderen: saydam »

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #148 : 08 Eylül 2008, 12:37:09 »
çok şükür yarın akşam boyanacak araba :) astarı felan hep çekmiş bitmiş işi. akşamdan boyarız sıcak fırındada sabaha kadar beklettikmi tamadır. akşamları gidip çalıştımmı hafta sonuna kadarda toplarım inşallah.

çok özledim keratayı :sevgi:

yapılacak işlemler
1- motor binecek
2- taban döşemesi yıkanacak ve takılacak
3- tavan döşemeşi değişecek siyah suni deri olucak. (nasıl olur bilmem karasızım aslında)
4- camlar takılacak, yeni fitil aldım kromajlı.
5- cam krikoları değişecek unıversal cam motoru aldım. krikolarıda pek sağlık değil tofaş cam krikoları ile değiştirmeyi düşünüyorum, en azından cam motorlarını istediğim yere yerleştirebilirim. cam kolunun orayada açma kapama düğmesini yerleştirim orasıda çirkin durmamış olur.
6- arka bagaj kilidine marş otomatiği takıcam, mevcut olan sustalı alarmımda mevcut olan bagaj açma düğmesi ile faliyete geçiricem. (çok güzel olucak)
7- arka bagajı halı ile kaplıycam.
8- arka fren hortumları yenilenecek.
9- arka amartisörler yenilecek
10- ön elektrik tesisıtı takılacak.
11- farlar stop ve panjur.
12- iç döşemeler takılacak
tabiki motor ve tavan döşemesi hariç, gerisi bana ait.
2-3 gün oniki bire kadar çalıştımmı bitiririm herhalde.
daha neler çıkar kimbilir aklıma gelen bunlar :)
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2008, 12:39:37 Gönderen: saydam »

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #149 : 08 Eylül 2008, 16:47:47 »
En dertli zaman geçiyosun allah kolaylık versin..

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #150 : 08 Eylül 2008, 17:06:50 »
En dertli zaman geçiyosun allah kolaylık versin..
allah razı olsun ersan sizlerin desteği ile buralara kadar geldik.
sizlerde olduğunuz sürece bunuda hallederiz :melek:

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #151 : 10 Eylül 2008, 10:25:12 »

ve boya deneme amaçlı aracın tüm iç tarafına uyguladık.

birazda arka tarafa uyguladık boyayı.

duvardaki saatte 23:30 u gösteriyo :)
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2008, 11:33:28 Gönderen: saydam »

Çevrimdışı saydam

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #152 : 10 Eylül 2008, 11:31:25 »
arka pandizotuda evde kendim kapladım.

Çevrimdışı G60

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
« Yanıtla #153 : 10 Eylül 2008, 12:17:31 »
Pembe yakışmış. :D

Gri, beyaz falan farklı renk düşünseydin keşke. Tüm arabalar kırmızı olmaya başladı.
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."