Gokhan bey bahsetmis oldugunuz problemleri ilk defa sizden duyuyorum.Oncelikle gecmis olsun.MeganeII araclarin test editorlerinden de en fazla puan aldigi nokta aslinda plastik kalitesidir.Gercektende diger firmalarin kullandigi sert plastige nazaran yumusak ve dayanikli plastik kalitesi ile hep puan toplamistir.Megane kullanan arkadaslarimdan da boyle bir problem daha once duymamistim.Bilgiler icin tesekkurler.
Su anda jetta icin 1.6 fsi secenegi sifir km olarak sunulmuyor.Belki bir kac galerinin elinde varsa halen satiliyordur ama galerinin elinde yoksa 1.6 fsi jetta siparisi vermiyorlar artik.Dusunun eski nesil 1.6 102 hp ler halen satista ama 1.6 fsi ler su anda satilmiyor jettada sunulmuyor.
1.4 tsi 122 hp comfortline 47 bin ytl liste fiyati.Benim Antalya dan bir arkadasim aldi 45700 ytl odedi.Yani cok iyi bir pazarlikla sifir km 45500 e kadar inilebilir.Su anda 122 hp ler ikinci elde sanirim yok ama bu ay ve onumuzdeki ay ile birlikte 122 hp lerde patlama olacagini dusunuyorum ki 122 hp almak icin 3 ay siraya girenleri biliyorum.
Tabi satislar arttikca ikinci ele dusen 122 hp lerde artacaktir.45500 ytl sifir degeri olan jettalar bir kac ay sonra ikinci elde 36-37 ye kadar dusecektir.Tabi ki basta 40 bin ytl gibi fiyat vereceklerdir arac saticilari ama zamanla 36-37 civarina duser.En azindan yaz aylarinda boyle olur diye tahmin ediyorum.
jetta 1.4 tsi nin 33 civarina dusemesi belki de en az 1 seneden once olmayacaktir.1 senede bile belki dusmeyebilir.Bu biraz arz-talep meselesi ve memnuniyetle alakali bir durum.Diger mesajimda belirttigim gibi tsi beni korkutmaya basladi.Son bir aydir sikayetler epey artmis.Tabi satislar arttikca kullanici sayisi arttikca sikayetlerde artacaktir bu normal birsey ama kronik herhangi bir sorun cikarirca vw yandiii
1.6 fsi yakit ve performans olarak 1.4 tsi 122 den pek geri kalmaz ama tabi ki arada 1 litreyi gecen fark olacaktir.Birde ara hizlanmalarda tsi daha iyi bir sonuc cikariyor.Tork nedeniyle sollamalarda da problem cikaracagini sanmiyorum.
Fsi almanizi istemedigim durum ilerde satarken problem yasamanizdan dolayidir.Dusunun 1.6 fsi jettayi aldiniz 2 sene kullandiniz aracinizi degistirmek istiyorsunuz her taraf tsi olmus fsi ye bakan yok.Tabi bu durumda aracinizin deger kaybi yukselecek ve satmak icin bekleyeceksiniz.Ama sonucta bir eksik bir fazla satarsiniz orasi ayri bir durum.
Jetta c segmentinde secilebilecek en duzgun araclardan birisi.Sahsen bende tercih yapacak olsaydim buyuk ihtimalle jetta alirdim ama tabi aklimin bir kosesinde de honda civic elegance yatmiyor degil