arkadaşlar dün aracımın sürücü kapısının kilidi bozuldu kilitci yuvasından killidi çıkarttığında kilidin dağılmış olduğunu gördük 20 ytl ye tamir ettti parça değişimi falan yaptı,
arac stabil yolda kapılardan baya bi ses alıyordu bide üstüne mekanik sürtme sesi geliyordu kapılardan nedeni kilitlerde boşluk vardır diye düşündüm belki kapıların menteşeleride gevşemiş olabilirdi; ama kilitci kapıları ve menteşeleri kontrol edip problem olmadığını ftillerinin özelliğini kaybetmiş olabileceğini söyledi,
oto cam ve ftil işi yapan bir dükkana götürdüm,burada bulunan eleman'a durumu anlattım ftillerin değişmesi gerektiğini sadece fiyat almak istediğimi söyledim,eleman orjinalini sadece servisde bulabileceğimi ama birkaç yerde yan sanayisi olduğunu hiç olmazsa aynısına yakın yerlisini bulabileceğimi söyledi.zamanım kısıtlı olduğu için araştıramadım.
arkadaşlar gerçekten ftiller ömrünü doldurmuşmudur,nasıl öğrenirim,kilitci kapılara baskı uygulayarak kapının şasiye olan yakınlaşmasına göre ömrünün dolduğunu belirtti,doğru ve sağlıklımı bu yöntem ,bu ftilleri nerede bulabilirim teşekkürler.........