Gönderen Konu: yaşı ve km'si yüksek araçlarda kapı ftillerii sorunu  (Okunma sayısı 11864 defa)

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar dün aracımın sürücü kapısının kilidi bozuldu kilitci yuvasından killidi çıkarttığında kilidin dağılmış olduğunu gördük 20 ytl ye tamir ettti parça değişimi falan yaptı,
arac stabil yolda kapılardan baya bi ses alıyordu bide üstüne mekanik sürtme sesi geliyordu kapılardan  nedeni kilitlerde boşluk vardır diye düşündüm belki kapıların menteşeleride gevşemiş olabilirdi; ama kilitci kapıları ve menteşeleri kontrol edip problem olmadığını  ftillerinin özelliğini kaybetmiş olabileceğini söyledi,
oto cam ve ftil işi yapan bir dükkana götürdüm,burada bulunan eleman'a durumu anlattım ftillerin değişmesi gerektiğini sadece fiyat almak istediğimi söyledim,eleman orjinalini sadece servisde bulabileceğimi ama birkaç yerde yan sanayisi olduğunu hiç olmazsa aynısına yakın yerlisini bulabileceğimi söyledi.zamanım kısıtlı olduğu için araştıramadım.
arkadaşlar gerçekten ftiller ömrünü doldurmuşmudur,nasıl öğrenirim,kilitci kapılara baskı uygulayarak kapının şasiye olan yakınlaşmasına göre ömrünün dolduğunu belirtti,doğru ve sağlıklımı bu yöntem ,bu ftilleri nerede bulabilirim teşekkürler.........
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2008, 12:21:54 Gönderen: asimomoto »

Çevrimdışı freedom

• Profili Görüntüle
Ynt: yaşı ve km'si yüksek araçlarda kapı flitreleri sorunu
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2008, 13:56:07 »
bende aynı konuyu araştırmıştım ve sonuç olarak opellerin fitilleri bizimkine benziyormuş ve iki ön kapı için 45 ytl dediler bana ama yaptırmadım bekliyorum havalar ısınsında bakalım belki taktırıcam.

Çevrimdışı Ouzoo

• Bayılırım otobüs kokusuna
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2008, 15:06:59 »
Yan sanayi alacağın fitil şu anki fitilinden daha çok ses alıcaktır bi süre sonra.değişiceksen eğer uydurma işlere hiç girme orjinalini al derim..dünya paradır o ayrı..
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı eroldemir73

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2008, 16:13:09 »
Başka bir sitede fitillerin içine akvaryum veya serum hortumu geçirmekten bahsediyorlardı. Kesin sesi kesiyormuş Bana da mantıklı geldi. Yapan veya bilen varmı..

Çevrimdışı polo35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2008, 18:13:58 »
filtre dediginiz kapi kenarlarindaki kalin siyah lasstikler mi?benimkiler de yipranmis bayagi ve 90 km den hizli giderken iceriye biraz ruzgar sesi geliyor.degistirsem orjinali ne kadar acaba?bilen yazabilir mi?

Çevrimdışı strong

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2008, 19:22:51 »
kapı flitre sorunu  :D

Çevrimdışı KemalSume

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2008, 08:37:56 »
Başka bir sitede fitillerin içine akvaryum veya serum hortumu geçirmekten bahsediyorlardı. Kesin sesi kesiyormuş Bana da mantıklı geldi. Yapan veya bilen varmı..
Evet bunu ben de duydum. Eğer fitillerde delinme ya da yırtılma sorunu yoksa yani sadece elastik yapı kaybolduysa yapılabilir diye düşünüyorum. Denemekte fayda var ama yapan bi arkadaş varsa cidden çok iyi olacak..
Her şey sende gizli...

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2008, 10:49:54 »
bu servis ve parça fiyatları yüzünden resmen kendimizi aştık valla varmı harbiden böyle bir olay  ;D ;D

Çevrimdışı KemalSume

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2008, 16:28:29 »
Var dostum ve duyduğuma göre bu orijinalden daha iyi oluo dediler..
Her şey sende gizli...

Çevrimdışı eroldemir73

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 16 Mayıs 2008, 17:48:50 »
Akvaryum hortumu sert, serum lastiği yumuşak... hangisi iyi sonuç verir..?

Çevrimdışı KemalSume

• Profili Görüntüle
Ynt: yaşı ve km'si yüksek araçlarda kapı ftillerii sorunu
« Yanıtla #10 : 17 Mayıs 2008, 15:14:46 »
Sert olan olabilir.. Bi bilen varsa yazsın artık yaf debelenioz şurda..  >:(
Her şey sende gizli...

Çevrimdışı alen29

• Polo 6n1 1997 101hp 16v 1.4 tek kapı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2008, 21:45:13 »
Sert

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 18 Mayıs 2008, 11:40:55 »
akvaryum hortumu sert olanı arka kapılara taktım 20 metresi 9 ytl arka kapıdan gelen sesler i kesti ancak kapı zor kapanıyor şimdi iraz zama geçerse düzelir giime geliyor veya yumuşak olanı bulmak lazım

Çevrimdışı yakkir

• GAVURDAĞLI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 18 Mayıs 2008, 12:10:49 »
Sert hortumun esneme kabiliyeti daha az olur doğal olarak zamanla belki yumuşar ama o zamanda çatlama veya yırtılma riski ortaya çıkarmı acaba.Ama uygulamada ne gösteriri onu kullanan arkadaşların yazmasında fayda var
En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır