Olayları şimdi anlamaya başlıyorum arkadaşlar, kısaca izah edeyim.
Aracın camını izmitte anlaşmalı bir Axa oyak camcısında yaptırdım. Zaten yılda bir kez cam değiştirme hakkı varmış. O olay o şekilde halloldu. Aracı istanbula getirdim zaten burda oturuyorum. Bugun sabah yine aradım acentayı, anlaşmalı servis sordum. Neyse bir yere yönlendirdiler beni ama gitmedim. Maslakta oğuzların servisini aradım durumu anlattım. Tamam dedi hallederiz. Bende acentayı aradım, şuraya gidicem ben bir sorun olurmu dedim. Olmaz dediler. Tek fark zaten parayı ruhsat sahibin hesap numarasına yatırıyorlar. Ben parayı elden veriyorum servise , zaten tanıdık olunca biraz sorun yaşamayız umarım. Neyse bu arada körfez belediyesinden aradılar , geçmiş olsun dediler. Bizim trafik sigortamız var, burdan sizin hasarınızıda karsılayalım gibilerinden dediler. Ancak sorun şu ki, polis tutanakta benide kusurlu bulduğu için trafik sigortasından yararlanamıyorum. Şimdi olaylar gün ışığına cıkıyor. Ben karakolda kaskomun olmadığını söyleseydim belkide kusuru tamamen karşı tarafa atıcaklardı(ki doğrusu da bu) ve benim hasarımıda karşı tarafın trafik sigortası karşılıcaktı. Ama benim kaskomun oldugunu anlayınca demek bunlar kusuru banada yazmıslar, dolayısı ile kusurlu bulununca cezada yazdılar. Sonuç olarak bu bana bir ders oldu. Herşey bir tecrübedir derler ya. Arkadaşlar zaten benim durumumu size anlatıyorum , en azından Allah göstermesin başınıza böyle bir durum geldiğinde sizde uyanık olursunuz. Demekki böyle bir durumda kaskonuzun oldugunu söylemeyin, suç sizde değilse. Mümkün olduğu mertebede olay yerinde durup, oradaki polislere tutanak tutturun.